Bungie heeft 'onomstotelijk bewijs' voor identiteit grote Destiny 2 leaker

News
woensdag, 19 april 2023 om 10:30
destiny 2 lightfallf1681891299
Grote online games hebben vaak te maken met anonieme leakers die vroegtijdig met vertrouwelijke informatie naar buiten komen. Dat geldt ook voor Destiny 2, maar Bungie is nu een grote leaker op het spoor.
Recent is er veel informatie naar buiten gekomen wat Bungie van plan is met de toekomst van Destiny 2. Die informatie is alleen niet officieel bekendgemaakt door de ontwikkelaar, maar naar buiten gebracht door een anonieme bron. Dat is bovendien niet de eerste keer.
Via Twitter laat Bungie weten dat de studio het contact met de community erg belangrijk vindt en daarom content creators en leden van de community uitnodigt voor zogeheten Destiny Summits. Daar wordt gesproken over de toekomst van de game, maar de informatie is allemaal vertrouwelijk.
Er is nu alleen consistent informatie naar buiten gelekt van het evenement en volgens de ontwikkelaar is daar één persoon verantwoordelijk voor. Bungie zegt na het bestuderen van video-opnamen, geverifieerde berichten en foto’s dat het ‘onomstotelijk bewijs’ heeft voor het identificeren van de grote Destiny 2 leaker.

Wat voor gevolgen zijn er voor de leaker?

Bungie zegt verder dat het ‘zeer teleurgesteld' is door de informatie, maar dat ze de zaak niet licht op zullen vatten. Welke stappen er precies ondernomen zullen worden is niet duidelijk, maar de kans is zeer aanwezig dat er een juridische zaak zal worden geopend. Helemaal aangezien er een NDA getekend wordt voor de Summits.
Eerder is Bungie al hard achter andere overtreders van de terms of service gegaan. Zo moest een site dat cheats aanbiedt voor Destiny 2 maar liefst een boete van 13,5 miljoen dollar betalen aan de ontwikkelaar.