Netflix wint meer abonnees dan verwacht

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Aan het begin van 2022 ging het verrassend slecht met Netflix. De dienst had miljoenen abonnees verloren en begon alle zeilen bij te zetten om meer te verdienen aan de abonnees die er wel waren. Maar in het laatste kwartaal gaat het een stuk beter met de dienst.
In het derde kwartaal van 2022 begon het alweer wat beter te gaan met Netflix: de dienst begon weer abonnees te winnen in plaats van te verliezen. Eerder in het jaar zorgde het einde van coronalockdowns in de meeste landen voor een leegloop. Ook de concurrentie van andere streamingdiensten wordt steeds groter.
Maar Netflix gaat het nieuwe jaar in met een grote meevaller, want de doelen voor nieuwe abonnees van het vierde kwartaal zijn ruimschoots gehaald. De hoop was om 4,5 miljoen abonnees binnen te halen. Dat zijn er uiteindelijk 7,7 miljoen geworden.
Het succes lijkt grotendeels te danken aan een paar hitseries en films. Met name Dahmer, Wednesday en Harry & Meghan deden het goed op serie-gebied. Ook de film Glass Onion was een grote hit en de film Troll, die in december uitkwam is de best bekeken niet-Engelstalige Netflix film ooit.

Netflix komt met nieuwe abonnementen

Series en films zijn natuurlijk een belangrijke manier om klanten te winnen, maar Netflix komt ook met andere tactieken. Er wordt bijvoorbeeld een goedkoper abonnement met reclames geïntroduceerd, waarmee de dienst miljoenen abonnees hoop te winnen. Ook zal Netflix geld gaan vragen aan mensen die hun account willen delen met iemand buiten hun huishouden. Beide plannen zijn in Nederland nog niet uitgerold.

Populair Nieuws