Netflix stopt productie van Russische series

News
donderdag, 03 maart 2022 om 19:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix zet alle lopende Russische producties in de ijskast. Dit naar aanleiding van Ruslands aanval op Oekraïne. Ook koopt de streamingdienst geen Russische series meer aan.
Netflix had tot voor kort vier Russische Netflix Originals in de maak. Maar volgens Variety is de productie van al deze projecten stilgelegd. Ook The Hollywood Reporter bevestigt deze ontwikkeling.
Het gaat om de series Zato, Anna K, Nothing Special en een vierde project dat nog geen titel had. Anna K, een moderne versie van Tolstojs boek Anna Karenina, was Netflix’ eerste Russischtalige Original geweest. Zowel deze serie als Nothing Special waren al klaar met filmen.
Rusland is geen grote markt voor Netflix. De dienst heeft er minder dan een miljoen abonnees. Maar de streamingdienst was bezig het aanbod van niet-Engelstalige series flink uit te breiden naar aanleiding van het succes van Squid Game en Lupin.
Eerder liet Netflix al weten dat het geen Russische propaganda uit gaat zenden. Dit terwijl dat eigenlijk verplicht is volgens een nieuwe wet in Rusland. Het is onduidelijk of de Russische Originals nog kans hebben om in de toekomst alsnog uit te komen.

Rusland raakt veel entertainment kwijt

Netflix is zeker niet de enige die maatregelen treft naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Zo laten veel filmstudio’s hun films niet meer in Rusland uitkomen en worden Russische teams verwijderd uit FIFA 22. De vicepremier van Oekraïne roept ook de game-industrie op om zich uit Rusland terug te trekken.