Epic Games koopt muziekplatform

News
donderdag, 03 maart 2022 om 18:30
epic gamesf1645113725
Veel game-bedrijven nemen de laatste tijd ander bedrijven over. Na Microsofts overname van Activision Blizzard en Sony’s aankoop van Bungie is het nu de beurt aan Epic Games. Maar dit bedrijf doet een wel heel opvallende overname: het muziekplatform Bandcamp.
Epic Games heeft het muziekplatform Bandcamp gekocht. Het is de bedoeling dat Bandcamp grotendeels onafhankelijk blijft opereren, maar gebruik maakt van de middelen van Epic om hun diensten verder uit te breiden.
In een blogpost noemt Epic de muziekdienst een belangrijk deel van hun visie voor een marktplaats voor content, technologie, games, kunst, muziek en meer. Bandcamp benadrukt dat hun diensten niet veranderen en dat artiesten nog steeds op de eerste plek staan.
De samenwerking tussen de twee partijen zal grotendeels achter de schermen gaan gebeuren. Onder andere opties om te betalen worden uitgebreid - nu accepteert Bandcamp alleen creditcards en hun eigen cadeaubonnen. De twee bedrijven gaan ook aan apps en livestreaming werken.

Wat is Bandcamp?

Via Bandcamp kunnen artiesten hun muziek aanbieden met minimale financiële tussenkomst van het platform. Artiesten verdienen hier dan ook procentueel meer dan op bijvoorbeeld Spotify of Apple Music. Klanten betalen wat ze voor de muziek over hebben (vaak is er wel een minimum). Epic noemt het platform ‘eerlijk en open’.
Epic heeft al duidelijk gemaakt dat het eerlijke inkomsten voor makers belangrijk vindt. Zo ligt het bedrijf in de clinch met Apple over betaalmethodes voor Fortnite. Ook krijgen game-ontwikkelaars via de Epic Games Store meer dan bij bijvoorbeeld Steam.