Avatar game had heel anders kunnen zijn

News
vrijdag, 20 januari 2023 om 11:00
avatar the way of waterf1700578024
Avatar en Avatar: The Way of Water zijn twee van de grootste box office hits aller tijden. Het is dan ook niet bepaald verrassend dat er ook games gemaakt worden. Ubisoft lijkt daarbij de voorkeur te hebben als ontwikkelaar, maar er werd ooit een heel andere studio benaderd.
Er zit na dertien jaar weer leven in de Avatar franchise. James Cameron is er eindelijk in geslaagd om een tweede film uit te brengen en Ubisoft is bezig met Avatar: Frontiers of Pandora. Het is de tweede keer dat Ubisoft een Avatar game maakt en tot dusver is de franchise alleen aan deze studio uitgeleend.
Maar dat had heel anders kunnen zijn. Het blijkt namelijk dat Obisidian Entertainment ooit benaderd was voor een game in de franchise. Zes à acht jaar geleden was de bekende en geliefde RPG-maker in gesprek voor een “Avatar 2 game” zo vertelt Obsidian CEO Feargus Urquhart in een interview met Game Pressure.
De vraag ging eigenlijk niet over Avatar en veel andere details over hoe deze game eruit had gezien worden niet gegeven. Vermoedelijk was het een RPG geweest. Maar of met Avatar 2 game bedoeld wordt dat hij aansloot op een vroege Avatar 2 film, of dat hij in plaats van de film had gefungeerd als vervolg op Avatar is bijvoorbeeld niet duidelijk.

Hoe wordt Avatar: Frontiers of Pandora van Ubisoft?

Ook zonder Obisidian kan natuurlijk een Avatar game gemaakt worden en dat gebeurt dan ook in de vorm van Frontiers of Pandora. Deze game wordt zoals gezegd gemaakt door Ubisoft en is open world. Maar naar verluidt betekent dat niet dat de inmiddels bijna beruchte open world-formule van een kaart overladen met quest markers wordt gebruikt. Je zou naar gebieden worden gestuurd om daar zelf uit te moeten zoeken wat je bestemming is.