‘Netflix Games komt met flinke verandering’

News
donderdag, 30 maart 2023 om 15:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft de laatste tijd veel veranderd. Er is een abonnement met reclame, het delen van wachtwoorden wordt aangepakt en aan de leukere kant krijgen Netflix Premium abonnees meer waar voor hun geld. Nu ziet het ernaar uit dat Netflix ook flink gaat sleutelen aan Netflix Games.
Je kunt al enige tijd ook gamen via je Netflix abonnement. De streamingdienst biedt verschillende games aan in de app die iedereen met een abonnement zonder extra kosten kan spelen. Sommige van die games sluiten aan op Netflix-series, andere zijn volledig origineel.
Wat ze alleen allemaal gemeen hebben is dat ze alleen op mobile devices als smartphones en tablets speelbaar zijn. Maar daar komt mogelijk verandering in, melden Bloomberg en programmeur Steve Moser. De iOS app van Netflix bevat code die verwijst naar het gebruik van een iPhone als controller voor een Netflix game op je tv.

Wanneer kun je Netflix games op je tv spelen?

Het is momenteel niet bekend wanneer je eventueel kunt verwachten dat Netflix games ook op tv speelbaar worden. Ook is niet bekend of dit voor alle games geldt. Het is denkbaar dat weergave op een tv voor sommige mobile games die veel nadruk leggen op een touch screen niet haalbaar is.
De vraag is ook of Netflix alleen smartphones en andere mobile devices accepteert als controller. Gewone game controllers zijn ook compatibel met sommige tv’s. In theorie zou het dus mogelijk moeten zijn om Netflix games ook met traditionele controllers te spelen.

Populair Nieuws