Netflix wil maar liefst 40 games uitbrengen dit jaar

Article
maandag, 20 maart 2023 om 15:00
netflixf1671701243
Netflix staat natuurlijk bekend als streamingdienst voor films en series. Maar sinds november 2021 kun je ook games vinden in de mobiele app. Het bedrijf wil zich hier dit jaar nog meer op richten. Daarom zijn ze van plan om 40 nieuwe games aan hun platform toe te voegen.
Het doel van Netflix Games is om binnen de komende jaren een grote uitgever in de game-industrie te worden. Dit willen ze onder ander doen door voor ieder van hun 230 miljoen abonnees minimaal één game te hebben die aanslaat. Ze hebben daarom 70 games in de maak bij hun partners en bij Netflix wordt er intern ook nog gewerkt aan 16 games. Voor nu zijn dit alleen nog mobiele games. Maar de streamingdienst werkt met een partner om hun games via de cloud beschikbaar te maken op alle platformen waar Netflix op te gebruiken is. Maar voordat het zover is, komt Netflix in 2023 met 40 nieuwe games voor mobiele apparaten.

Too Hot to Handle

Een game die in 2023 op Netflix uitkomt, is een nieuwe Too Hot To Handle. In 2022 was er ook al een Too Hot To Handle game uitgekomen samen met het vierde seizoen van de reality serie. Dit is tot nu toe ook nog eens de meest succesvolle game van de streamingdienst. De nieuwe game komt samen met het aankomende vijfde seizoen uit. Bij elke wekelijkse aflevering komt er een nieuw hoofdstuk beschikbaar in de game.
mqrp keyart 1920x1080 logo flatf1679069532

Ubisoft

Ook Ubisoft brengt mobiele games uit op Netflix. Begint dit jaar kwam Valiant Hearts: Coming Home uit. Dit is een spin-off van Valiant Hearts: The Great War uit 2014. Maar Ubisoft is van plan om nog meer titels naar de abonnees van de streamingdienst te brengen. Op 18 april komt namelijk de nieuwe Mighty Quest: Rogue Palace uit. Dit is een rogue-like game die zich afspeelt in de wereld van The Mighty Quest for Epic Loot uit 2014.
Verder kunnen we in de komende paar jaar nog een derde titel van Ubisoft verwachten op Netflix. Er wordt namelijk ook gewerkt aan een Assassin's Creed game voor de streamingdienst. Over deze game is nog niet veel bekend en op een releasedatum moeten we dus nog even wachten. Netflix werkt ook aan een Assassin's Creed serie, maar het is nog niet bekend of de game hieraan gerelateerd is.

Terra Nil

Een andere game die in 2023 op Netflix uitkomt is de city builder Terra Nil. In deze game maak je van een levenloze wereld, een prachtig ecosysteem met veel natuur en dieren. De Devolver Digital game wordt ook op Steam uitgebracht, maar Netflix abonnees kunnen het zonder extra kosten vanaf 28 maart op mobiel spelen.
monument valleyf1679072243

Na 2023

Verder heeft Netflix Games nog geen nieuwe aankondigingen gedaan voor 2023. Wel komen volgend jaar het eerste en tweede deel van Monument Valley naar de streamingdienst. De volledige versies van deze mobiele games worden dan beschikbaar, zonder extra in-game aankopen.
Ook werkt de studio Super Evil Megacorp, de maker van Vainglory en Catalyst Black aan een game voor Netflix. Verder kunnen we ook nog meer games verwachten, die net als Too Hot To Handle, gebaseerd zijn op series.

Populair Nieuws