Netflix deelt nieuwe details over account sharing

News
woensdag, 01 februari 2023 om 15:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Het hangt nogal in de lucht dat je binnenkort niet meer zomaar je Netflix account kan delen met anderen buiten je huishouden. Netflix wil daar namelijk geld voor gaan vragen. Over hoe dat precies werkt zijn nu nieuwe details verschenen.
Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wanneer Netflix van plan is om account sharing definitief de nek om te draaien. Het bedrijf experimenteert er al een tijdje mee op sommige markten, maar een wereldwijde uitrol is er nog niet. Maar via de Netflix helpdesk van Costa Rica komen nu wat details naar buiten over hoe Netflix account sharing aan gaat pakken.
In principe is het hetzelfde plan dat al tijden bekend is: je kunt gebruikers buiten jouw huishouden voor een klein bedrag toevoegen aan je account. Als je dat niet doet en er wordt toch buiten je huishouden gekeken kan je account geblokkeerd worden. Welke locatie geldt als jouw hoofdlocatie wordt bepaald aan de hand van je Wi-Fi verbinding.
Om te voorkomen dat je wanneer je op reis bent geen Netflix kunt kijken zonder je account te blokkeren, kun je een code aanvragen om zeven dagen vanaf je vakantieadres te kunnen inloggen. Ook moet je wanneer je wel thuis bent elke 31 dagen iets kijken op Netflix, anders kan je account geblokkeerd worden. Voordeel is dat je op deze manier een ‘vertrouwd apparaat’ creëert waarmee je zonder zorgen op een ander adres kunt kijken.

Waarom stopt Netflix het delen van accounts?

Netflix heeft jarenlang geen actie ondernomen om het delen van accounts te stoppen, ook al mocht het officieel niet. Maar vorig jaar verloor de dienst voor het eerst in een decennium abonnees. Daarom wordt er nu naar manieren gezocht om weer meer geld in het laatje te brengen. Overigens gaat het ook zonder dat het verbod op account sharing is ingevoerd alweer beter met Netflix.