Deze features maken de Sony Inzone gaming headsets ideaal voor de PS5

Article
woensdag, 01 februari 2023 om 16:00
sony inzone h3 h7 h9f1674822466
Geluid staat hoog in het vaandel van de PlayStation 5. De next-gen console levert niet alleen next-gen graphics, maar ook next-gen audio. Daarom heeft Sony nu een nieuwe lijn aan gaming headsets gelanceerd en dit is waarom de Inzone H3, H7 en H9 zeer interessant zijn voor PS5-spelers.
Voor de PlayStation 5 was er al een officiële gaming headset te vinden in de vorm van de Pulse 3D, maar Sony gaat nu een paar stappen verder. Een tijdje geleden heeft het Japanse bedrijf namelijk de nieuwe Inzone-lijn aangekondigd, waarbij spelers nu kunnen kiezen uit drie verschillende gaming headsets. De koptelefoons werken overigens niet alleen op de PlayStation 5, maar ook op de PlayStation 4 en PC.
Sony heeft gekozen voor een drietal aan nieuwe headsets, zodat er voor iedereen iets te vinden is. Zo heeft de Sony Inzone H3 een prijskaartje van 100 euro, gaat de Inzone H7 weg voor 230 euro en is de Inzone H9 het vlaggenschip met een prijs van 300 euro. De drie headsets hebben veel overeenkomsten, maar ook een aantal belangrijke verschillen.
sony inzone h7 earpadf1674822500

Comfortabel gamen

Laten we beginnen bij het comfort. Het is immers belangrijk dat je een koptelefoon lang op je hoofd kan houden, zonder dat je last krijgt van je oren of de bovenkant van je hoofd. Gelukkig is het met het comfort van de Inzone-lijn wel goed gesteld.
Alle drie de modellen maken gebruik van een zachte leren hoofdband, die ervoor zorgt dat de headset comfortabel rust bovenop je hoofd. De oorkussens zijn per versie wel weer iets anders. Zo heeft de H3 nylon oorkussens met zacht foam erin, terwijl de nylon earpads van de H7 gevuld zijn met memory foam. De H9 heeft ook memory foam, maar de oorkussens zijn weer afgewerkt met nepleer.
Stiekem vinden wij het nylon van de H3 en H7 iets fijner zitten op onze oren, al hebben we niks te klagen over het comfort van alle modellen. De oorkussens zijn daarnaast ook groot genoeg dat je oren niet in elkaar worden gedrukt. Dat laatste kunnen we zeker niet van alle gaming headsets zeggen.
sony inzone h9 buttonsf1674822568

Kiezen tussen draad of draadloos

Hoewel de drie Sony Inzone headsets net wat anders in elkaar zitten, verschillen ze op dat vlak niet enorm van elkaar. Een groter verschil tussen de modellen kom je tegen op de manier waarop je de headsets aansluit op je PlayStation of PC.
De Sony Inzone H3 is namelijk een klassieke koptelefoon met een draad. Steek de 3.5mm-kabel simpelweg in de audio-ingang op je PC of DualSense-controller en je kan direct genieten van een indrukwekkend geluid.
De Inzone H7 en H9 daarentegen zijn draadloze gaming headsets. Allebei kan je verbinding maken met je platform naar keuze door middel van de meegeleverde dongle of door middel van bluetooth. Het aansluiten gaat snel en eenvoudig, zodat je meteen in je games kan duiken.
Qua accu gaat de Inzone H7 maar liefst 40 uur mee, terwijl je de H9 na 32 uur moet opladen. Het vlaggenschip gaat iets minder lang mee, omdat de headset als enige active noise-cancelling. Dankzij die feature kan je zonder enige afleiding genieten van je favoriete titels.
sony inzone hubf1674822376

Gebalanceerde mix voor je oren

Hoewel het comfort en een draadloze aansluiting zeer fijne features zijn, is het geluid natuurlijk het belangrijkste bij een gaming headset. Helemaal door de focus die er tegenwoordig op de audio wordt gelegd in next-gen games.
Voor alle drie de Inzone headsets heeft Sony daarom gekozen voor 40mm Neodymium drivers. Je oren worden getrakteerd op een goed gebalanceerd geluid, waarbij details duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Ideaal bij het spelen van een competitieve game of wanneer je even wil ontspannen met een film, serie of muziek. En de headsets maken natuurlijk ook gebruik van de Tempest 3D Audio op de PS5, zodat het lijkt alsof je bent omgeven door een bubbel van geluid.
Wil je de geluidsmix veranderen, dan is dat ook mogelijk. Door de Inzone Hub te downloaden krijg je namelijk toegang tot een equalizer, waarbij je naar keuze de frequenties kan aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld de bass omhoog schroeven als je explosies in een game echt wil voelen in je schedel.
sony inzone h7 en h9f1674822607

Alles binnen handbereik

Met veel koptelefoons is het altijd worstelen wanneer je tijdens het gamen het volume aan wil passen. Je moet dan of de instellingen van je PS5 openen of naar de bureaublad op je PC gaan. Gelukkig gaat het een stuk sneller met de Sony Inzone gaming headsets. De modellen hebben namelijk allemaal een volumewiel zitten op de linker oorschelp, zodat je in een handomdraai het geluid harder of zachter kan zetten.
De H7 en H9 bieden daarnaast ook nog andere opties op de koptelefoon zelf. Zo kan je de balans tussen game-audio en het volume van je chat aanpassen en schakelen tussen de dongle of Bluetooth-verbinding. De H9 heeft ook nog een speciale knop waarmee kan je kan wisselen tussen active noise-cancelling en ambient sound. Met die laatste optie wordt juist het omgevingsgeluid versterkt via ingebouwde microfoons.
Over microfoons gesproken, een gaming headset is natuurlijk niet compleet zonder microfoon om te communiceren met vrienden of teamgenoten. De mic maakt je luid en duidelijk verstaanbaar en hebben wij ook gebruikt om video calls mee uit te voeren. En als je de microfoon even niet wil gebruiken, dan kan je hem simpelweg muten door het geheel omhoog te klappen. Zo eenvoudig kan het leven zijn.
Dit artikel is in samenwerking met Sony.

Populair Nieuws

Laatste Reacties