Netflix compleet tevreden met aanpak account delen

News
dinsdag, 05 december 2023 om 13:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Een account delen was eigenlijk altijd al verboden bij Netflix, maar pas sinds dit jaar wordt dat gehandhaafd. Je moet tegenwoordig bijbetalen als je een account wil delen met iemand buiten je huishouden. Die maatregel is langzaam uitgerold, iets waar de CEO van Netflix helemaal tevreden over is.
Begin 2022 verloor Netflix voor het eerst in 10 jaar abonnees en was er een flinke daling in de omzet. Omdat weer goed te maken kwam het bedrijf met een aantal maatregelen. Een belangrijke stap was bijvoorbeeld om gebruikers een premie te laten betalen als er gebruikers buiten het huishouden zijn.
Het is al langer duidelijk dat die maatregel erg effectief is: veel mensen die eerder meelifters waren op het account van een ander lijken een eigen account te nemen en het aantal gebruikers dat uit protest opzegt is klein. Je had misschien kunnen verwachten dat Netflix spijt heeft dat deze maatregel niet sneller is uitgerold. Maar het bedrijf is juist erg tevreden over hoe de uitrol is verlopen.
Hoewel de maatregelen tegen het delen van accounts hier pas in mei zijn gaan gelden, waren ze al eerder dit jaar elders uitgerold. De eerste tests waren zelfs in 2022. Dat was volgens Netflix-CEO Ted Sarandos belangrijk (via Variety). De maatregelen konden zo aangepast worden aan wat de consumenten in een bepaalde markt zouden accepteren en aan wat er in verschillende landen wel en niet was toegestaan.

Netflix komt ook met advertenties

Een andere maatregel die Netflix heeft ingezet om de omzet te vergroten is een goedkoper abonnement met reclame. Ook dat werpt zijn vruchten af. In Nederland is het nog altijd niet beschikbaar en het is onduidelijk wanneer het wordt geïntroduceerd.

Populair Nieuws