Personages in de GTA 6 trailer blijken echt te bestaan

News
dinsdag, 05 december 2023 om 12:30
gta 6 trailer luciaf1701763197
De GTA 6 trailer is verschenen, een paar uur vroeger dan verwacht. Het is geen geheim dat de GTA-reeks doorgaans fictieve versies van echte steden als setting gebruikt. Maar nu blijkt dat zelfs sommige personages uit de trailer op echte mensen zijn gebaseerd.
In GTA 6 keert Rockstar terug naar Vice City, de stad die is gebaseerd op Miami. Miami en de staat Florida zijn bekend om de opmerkelijke figuren die er rondlopen. Daar heeft Rockstar dan ook de nodige ispiratie uit gehaald, zo blijkt.
Er is bijvoorbeeld een personage te zien in de trailer met een gezicht vol tattoos. Deze persoon lijkt meer dan een klein beetje op een echte persoon die bekend staat als de Florida Joker, vanwege ovreenkomsten met hoe Jared Leto eruitzag als The Joker in Suicide Squad. Ook een wat oudere vrouw die met twee hamers over straat loopt lijkt gebaseerd op een echte persoon die ooit viraal ging op TikTok.
Het ziet er dan ook naar uit dat GTA 6 flink aan de haal gaat met het Florida Man-fenomeen. In de VS komt het vaak voor dat mensen uit Florida om absurde redenen in het nieuws komen. Leonida, de fictieve versie van Florida in GTA 6 zal zo te zien ook de nodige aparte figuren kennen.

Wanneer is de release van GTA 6?

De GTA 6 trailer heeft niet alleen een voorproefje gegeven van de game, maar ook laten weten wanneer de game uitkomt. Hij moet ergens in 2025 verschijnen voor PS5 en Xbox Series X. Zoals vaker in de GTA-reeks lijkt een PC-versie pas later te komen.