Klassieke GTA-games binnenkort op Netflix te spelen

News
donderdag, 30 november 2023 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Het game-aanbod van Netflix bestaat voor een groot deel uit indie-titels en kleinere games. Maar binnenkort krijgt de dienst er een grote franchise bij. In december kunnen Netflix-abonnees met een aantal klassieke GTA-games.
Onlangs kwam naar buiten dat Netflix in gesprek zou zijn om GTA aan te kunnen bieden. Het was toen onduidelijk of daar iets van ging komen en welke games Netflix dan wilde hebben. Nu kondigt de streamingdienst aan komende maand met drie GTA-titels te komen.
Het gaat om Grand Theft Auto III, Vice City en San Andreas. Dat zijn drie geliefde titels die niet alleen voor GTA belangrijk zijn, maar ook het open world genre vorm hebben gegeven. Er is alleen een kanttekening bij de Netflix-versies van deze games.
Netflix krijgt namelijk de versies van deze games uit GTA: The Trilogy - The Definitive Edition, een collectie die in 2021 werd afgebrand door de vele bugs in de game die maakten dat deze remasters eigenlijk minder goed waren dan de originele versies. Sindsdien zijn er updates geweest, maar die hebben de collectie niet naar het gewenste niveau getild. Voor de release op Netflix krijgen de games nog een update om goed te draaien op mobiel, maar het zal moeten blijken hoe dat uitpakt.

Ook GTA 6 eindelijk te zien in december

De GTA Trilogy komt op 14 december naar Netflix, maar dat is niet het enige dat komende maand staat te gebeuren rondom de franchise. Ergens begin december toont Rockstar namelijk ook de eerste GTA 6 trailer. Een datum daarvoor is nog niet bekend, maar een reveal tijdens The Game Awards lijkt niet uitgesloten.