Nederlanders Verstappen en De Vries erg close: "Voelt als oudere broer"

News
vrijdag, 14 oktober 2022 om 9:30
max verstappen nyck de vriesf1665732582
Vanaf 2023 zullen er niet één, maar twee Nederlanders in de Formule 1 rijden. Max Verstappen en Nyck de Vries kennen elkaar al erg goed en hebben een sterke band, aldus De Vries.
Lange tijd leek het erop dat Nyck de Vries nooit meer een stoeltje zou krijgen in de Formule 1. De Nederlander won de Formule 2 en Formule E, maar leek simpelweg niet het geld en de invloed te hebben om kans te maken op een plek in de koningsklasse van de motorsport. Na een sterke invalbeurt tijdens de Grand Prix van Italië heeft De Vries alleen zijn visitekaartje afgegeven, waardoor hij volgend jaar mag rijden voor AlphaTauri.
Daardoor rijden er volgend jaar niet alleen twee Nederlanders in de Formule 1, ze zijn ook nog eens onderdeel van dezelfde ‘familie’. Max Verstappen en De Vries hebben bovendien al een goede band, zo laat de nieuwe F1-coureur weten in gesprek met Racer.

“Max en ik hebben een geweldige relatie. We zijn allebei van hetzelfde tijdperk - hij is iets jonger - we zijn allebei opgegroeid in het karten en allebei Nederlands. We respecteren elkaar erg veel. Ondanks dat hij jonger is, het voelt alsof hij mijn oudere broer is.”

Hulp van Verstappen

Volgens De Vries heeft Verstappen ook geholpen om zijn landgenoot aan een stoeltje te helpen. Na de Grand Prix in Monza is De Vries uitgenodigd door de Red Bull Racing-coureur voor een diner. Daar heeft Verstappen de tip gegeven om Helmut Marko te bellen, omdat de topman van het team na een overwinning altijd in een goede bui is.
Nyck de Vries is er daarnaast ook van overtuigd dat Verstappen een goed woordje heeft gedaan bij het team. Dat heeft duidelijk effect gehad.