Dit wordt de prijs van Disney+ met reclame

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 9:30
disneylogof1632855639
Disney+ krijgt binnenkort reclame, zo is al een tijdje bekend. Nu heeft het bedrijf ook bekendgemaakt wat de prijs wordt van dat nieuwe abonnement. Het zal alleen voor veel abonnees tegenvallen.
Er zijn steeds meer streamingdiensten die een goedkoper abonnement met reclame willen introduceren. Disney+ heeft dat bijvoorbeeld al een tijdje geleden aangekondigd, zonder daar al te veel over bekend te maken. Inmiddels is duidelijk wanneer het nieuwe abonnement gaat lanceren en met welke prijs.
Disney+ heeft bekendgemaakt dat klanten in de VS vanaf december Disney+ kunnen kijken met reclame. Voor dat abonnement gaat Disney+ 7,99 dollar per maand vragen, de prijs die nu gevraagd wordt voor een abonnement zonder advertenties. De prijs van een abonnement zonder reclame gaat omhoog naar 10,99 dollar.
Dat komt technisch gezien overeen met de belofte dat het abonnement met reclame goedkoper zou zijn dat een abonnement zonder. Veel mensen zullen alleen gedacht hebben dat de prijs van een reclame-abonnement lager ingezet zou worden. Niet alle klanten zullen er blij mee zijn dat de prijs van een gewoon abonnement omhoog gaat.

Gaat deze prijs ook in Nederland gelden?

Op dit moment zijn de prijzen alleen voor de VS aangekondigd. Wel is bekend dat het plan met advertenties uiteindelijk ook naar Nederland gaat komen. De huidige prijs van Disney+ is hier 8,99 per maand. Als hier hetzelfde patroon wordt aangehouden als in de VS zou dat de prijs van een abonnement met reclame worden, terwijl een abonnement zonder met één of twee euro stijgt. Voor zekerheid zullen we nog even moeten wachten.