MSI toont Steam Deck concurrent

News
maandag, 08 januari 2024 om 9:00
steam deck oledf1701937448
Sinds de release van de Steam Deck bijna twee jaar geleden zijn er al een aantal concurrenten op de markt gebracht. Nu lijkt ook MSI zich in de strijd te mengen.
Op Instagram deelt MSI een eerste teaser van de handheld. In het filmpje zien we verschillende close-ups van het apparaat, waaronder de rode en zwarte achterkant met het MSI-logo. Het filmpje eindigt met ‘Coming Soon #MSIxCES2024’. Volgens de caption van de Instagram-post komt er een ‘hele nieuw soort’ MSI-draak aan.

Meer details MSI Steam Deck concurrent volgen snel

Meer details over de nieuwe handheld zijn nog niet bekend. Aangezien het filmpje verwijst naar CES 2024, oftewel de Consumer Electronics Show, hoeven we in ieder geval niet lang te wachten. Deze techbeurs vindt namelijk plaats van 9 tot en met 12 januari.
MSI is niet het eerste bedrijf die een Steam Deck concurrent op de markt brengt. Zo bracht Asus eerder al de ROG Ally uit en kwam Lenovo met de Lenovo Legion Go. Ondertussen werkt ook het bedrijf Ayaneo aan een eigen Steam Deck-rivaal, genaamd de Ayaneo Flip DS. In plaats van inspiratie uit de Nintendo Switch te halen, zoals de Steam Deck zelf en de andere rivalen, werd Ayaneo juist geïnspireerd door de Nintendo DS.
De Steam Deck zelf is overigens vernieuwd. De nieuwe versie heeft een OLED-scherm én een betere batterij. De originele Steam Deck wordt daarom langzaam uit de handel gehaald en kun je daarom zolang de voorraad strekt met korting scoren.