Nyck de Vries na mislukt F1-avontuur: "Was daar niet op mijn plek"

News
maandag, 08 januari 2024 om 9:30
nyck de vries alphatauri pre season test 2023f1677572296
Vorig jaar zou eindelijk de droom van Nyck de Vries uitkomen. Maar zijn F1-avontuur kwam al snel ten einde. Volgens de coureur was hij bij AlphaTauri toch niet op zijn plek.
Voor veel coureurs is het ultieme doel vanaf de jonge jaren om de Formule 1 te behalen. Dat is immers de koningsklasse van de motorsport. Voor Nyck de Vries leek het lange tijd dat die droom nooit zou uitkomen, maar na een invalbeurt op Monza voor Alexander Albon was er toch ineens een kans.
Vorig jaar mocht hij dan eindelijk zichzelf officieel F1-coureur noemen bij het team van AlphaTauri. Maar dat avontuur was al voor de zomerstop ten einde, nadat de resultaten uitbleven. In een interview met De Telegraaf blikt De Vries terug op het bewogen jaar. Zo wordt de coureur onder andere gevraagd of hij niet te hard is gestraft voor een rookie, waar hij het zelf niet mee eens is.

“Ik ben een perfectionist, dus er zijn altijd situaties en momenten waarbij ik achteraf denk: dat had ik beter kunnen doen. Uiteindelijk denk ik dat ik daar niet helemaal op mijn plek was, op dat moment. Het werkte gewoon niet.”

Een teleurstelling en les

Volgens de Nederlander was het avontuur wel een grote teleurstelling. Met name omdat hij er zo lang naar heeft uitgekeken en dat het ook zo snel weer stopt. Maar De Vries heeft het ondertussen wel weer een plekje kunnen geven en zijn visie kunnen verbreden.
Zo heeft de coureur geleerd dat de autosport meer is dan alleen de Formule 1. Zo heeft hij ook veel plezier gehad in de WEC en Formule E. In laatstgenoemde autosporttak gaat De Vries vanaf volgende week weer uitkomen, voor het team van Mahindra Racing.