Steam Deck op de schop met OLED scherm en betere batterij

News
vrijdag, 10 november 2023 om 10:00
steam deck fullf1653307841
De Steam Deck krijgt een verbeterde versie van Valve. Hij wordt uitgerust met een OLED scherm. Ook de hoe lang de batterij mee gaat is flink verbeterd.
De Steam Deck werd na zijn onthulling veel vergeleken met de Switch, helemaal omdat Nintendo niet lang daarvoor een OLED-versie had aangekondigd die niet krachtiger was. De Steam Deck werd bestempeld als de Switch Pro die Nintendo niet maakte. Nu komt Valve zelf ook met een vernieuwde Steam Deck met een OLED-scherm.
Ook de Steam Deck verandert niet bijzonder veel aan de specificaties van het apparaat. Het OLED scherm is ook groter en biedt HDR. De batterij van de handheld PC moet nu zo’n 50 procent langer meegaan. Ook zijn er betere speakers, is de koelingsventilator beter en ondersteunt hij snellere Wi-Fi. Valve is er altijd al open over geweest dat Steam Deck-verbeteringen in eerste instantie voor het scherm en de batterij zouden zijn.

Steam Deck OLED vervangt oudere versie

De Steam Deck OLED krijgt twee varianten, één met een opslag van 512 GB en één met een opslag van 1 TB. Om plaats te maken voor deze nieuwe modellen, worden de LCD-versies van 64 GB en 512 GB uit de handel gehaald. Die zijn nu goedkoper te scoren tot de voorraad op is. Ook de LCD-versie van 256 GB wordt geodkoper, maar die blijft wel onderdeel van de vaste line-up.
De Steam Deck OLED verschijnt op 16 november. Valve zegt dat er geen verdere stapsgewijze verbetering komt van de Steam Deck 1: er komt niet over een jaar ineens een model met een nóg betere batterij. Wel laat het bedrijf weten over een paar jaar mogelijk een Steam Deck 2 te maken, maar dat gaat pas gebeuren als er een grote technische vooruitgang mogelijk is.

Populair Nieuws