Deze Steam Deck rivaal lijkt erg op een Nintendo DS

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 16:30
steam deck fullf1653307841
Sinds de introductie van de Steam Deck zijn er allerlei andere handheld PC’s verschenen. De meeste daarvan hebben, net als de Steam Deck zelf, iets weg van de Nintendo Switch. Maar een nieuwe handheld PC haalt meer inspiratie uit de Nintendo DS.
De grote nieuwigheid van de Nintendo DS was het tweede scherm. Hoewel Nintendo nog heeft geprobeert dat door te zetten naar consoles met de Wii U, is het idee van een dubbel scherm nooit echt aangeslagen bij andere hardwarefabrikanten. Maar nu komt het bedrijf Ayaneo met een PC die sprekend lijkt op een DS of 3DS (via Liliputing).
Het apparaaat heet de Ayaneao Flip DS en gebruikt een AMD Ryzen 7 7840U chipset die ook in veel andere Windows handhelds en laptops voorkomt. Het bovenste scherm heeft een diagonaal van 7 inch en een refresh rate van 120 Hz. Het onderste scherm is aanzienlijk kleiner. Op het oog lijkt het zelfs vergelijkbaar met een scherm op een werkelijke DS.
Er zijn weinig moderne games die veel hebben aan een tweede scherm, maar het apparaat is wel beter uitgerust om Nintendo DS-games te emuleren dan andere hardware meestal is. Mocht je dat niet zo interessant vinden, dan is er ook een model dat een toetsenbord inbouwt op de plek waar het tweede scherm zit. Die versie heet de Ayaneo Flip KB.

Wanneer verschijnt de Ayaneo Flip DS?

Het is momenteel onduidelijk wanneer de Ayaneo Flip DS verschijnt. Alle Ayaneo-producten zijn crowdfunded en het kan soms lang duren voordat er iets daadwerkelijk uitgebracht wordt. De prijs van het apparaat is ook nog niet bekend.

Populair Nieuws