MSI doet Steam Deck-rivaal Claw officieel uit de doeken

News
dinsdag, 09 januari 2024 om 10:30
msi clawf1704789632
Valve heeft nog een concurrent voor de Steam Deck erbij. Op CES 2024 heeft MSI namelijk officieel de MSI Claw uit de doeken gedaan.
De markt voor gaming handhelds wordt steeds drukker. Waar er eerst de Nintendo Switch en een paar kleine handhelds waren, is de markt bijna geëxplodeerd sinds de introductie van de Steam Deck. Zo hebben onder andere ASUS, Lenovo en Logitech een nieuwe handheld aangekondigd of al gelanceerd.
En daar is nu nog een rivaal voor de Steam Deck bij gekomen. MSI had eerder al een teaser online geplaatst, maar op CES 2024 heeft het Taiwanese techbedrijf nu officieel zijn eigen gaming handheld uit de doeken gedaan: de MSI Claw.

Unicum voor een gaming handheld

Voor de aankondiging was het voornamelijk de grote vraag wat voor hardware MSI in het apparaat heeft gestopt. Nu is duidelijk dat de MSI Claw de eerste gaming handheld is die wordt aangedreven door Meteor Lake, de eerste generatie aan Intel Core Ultra mobile processors. Daarnaast maakt het ook gebruik van Intel’s XeSS-technologie.
De kennis die MSI heeft opgedaan met gaming laptops moet ervoor zorgen dat de hitte goed wordt afgevoerd. Volgens het bedrijf heeft de Claw ook de grootste accu met een batterijcapaciteit van 53 uur, waardoor het apparaat twee uur lang onder volledige belasting mee kan gaan. De gaming handheld is uitgerust met een 7 inch Full HD-touchscreen met een refresh rate van 120Hz.