F1-team Mercedes haalt woede op de hals van de buren

News
dinsdag, 09 januari 2024 om 11:00
george russell mercedes w14 gp bahrein 2023f1678439174
Het F1-team van Mercedes heeft één van de grootste faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk. Het team wil de locatie nog verder uitbreiden, maar haalt daarbij wel de woede op de hals van de buren.
Na afloop van een Grand Prix wordt vaak door de winnaar ook ‘alle mensen in de fabriek’ bedankt. Een Formule 1-team bestaat namelijk uit veel meer personeel dan alleen de mensen die aanwezig zijn in de paddock tijdens een race. Zo werken er bijvoorbeeld meer dan 1000 mensen voor het F1-team van Mercedes.
Het team heeft dan ook een grote thuisbasis in het stadje Brackley in het Verenigd Koninkrijk, tussen Londen en Birmingham in. De fabriek en de omliggende faciliteiten worden al sinds 2009 ingenomen door Mercedes, maar het team heeft plannen om de locatie flink uit te breiden.
De buren van het F1-team zijn daar alleen allesbehalve blij mee. Lokale media melden dat er grote weerstand is tegen de voorgestelde plannen van Mercedes, nadat er een aanvraag voor een vergunning is ingediend bij de gemeente. Dat meldt onder andere Formule1.nl.

Grote problemen door de verbouwing

Voor het uitbreiden van de thuisbasis moet de infrastructuur rondom de fabriek flink op de schop. Volgens omwonenden zou dat voor veel verkeersoverlast gaan zorgen. Brackley is niet een gigantische stad, met 16.000 inwoners, maar de drukte op de wegen richting de fabriek zou maar liefst vertienvoudigen in de ochtendspits. In de avond zal het zes keer zo druk zijn als dat momenteel het geval is.
Het is dan ook de vraag of de plannen van Mercedes worden goedgekeurd door de gemeente. Omwonenden zullen in ieder geval niet zonder slag of stoot de plannen accepteren.