Sony gebruikt PS5 DualSense controller om auto te besturen

News
dinsdag, 09 januari 2024 om 10:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Sony kennen we vooral als elektronica en gaming-gigant, maar het bedrijf mengt zich ook in de auto-industrie. Tijdens CES 2024 is het elektrische voertuig waar Sony al een tijdje aan werkt weer getoond. Opvallend genoeg werd die tijdens de demonstratie bestuurd met een PS5 DualSense controller.
Ook al ben je nog zo goed in racing-games, meestal kun je met die ervaring niet zomaar echt achter het stuur kruipen. Dat is ook niet helemaal de bedoeling met Sony’s elektrische auto AFEELA, maar het bedrijf heeft wel bewezen dat het voertuig te besturen is met een PS5 controller. Tijdens een persconferentie op de Consumer Electronics Show (CES) van dit jaar is AFEELA het podium opgereden met een controller.
Dat wordt alleen geen feature van AFEELA. Er is meteen duidelijk gemaakt dat deze manier om de auto te besturen alleen voor de demonstratie is. Het laat vooral zien dat AFEELA grotendeels software gestuurd is, in tegenstelling tot de auto’s waar we wereldwijd aan gewend zijn.
AFEELA is een samenwerking tussen Sony en Honda, waarbij Sony vooral allerlei elektronica levert. Sensoren in het voertuig moeten het bijvoorbeeld mogelijk maken dat hij zelfrijdend wordt. Aan de binnenkant is de auto ook uitgerust om bijvoorbeeld te kunnen gamen: de auto moet een “digitale speelplaats” zijn.

Wanneer verschijnt Sony’s AFEELA auto?

Sony heeft dit jaar niet veel laten vallen over wanneer AFEELA op de markt komt. Bij een eerdere presentatie is 2026 genoemd als doel, maar dat is dit jaar niet meer genoemd. Het is dan ook niet duidelijk of dat nog steeds het beoogde jaar is dat AFEELA op de markt moet komen.

Populair Nieuws