Logitech komt met Switch-achtige handheld voor cloud gaming

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 12:30
20211005 switcholed8f1633465772
Eerder deze maand heeft Logitech aangekondigd dat het werkt aan een nieuw project voor cloud gaming. De Switch-achtige handheld console is nu uitgelekt en krijgt een opvallende extra feature.
Er is veel interesse om games onderweg te spelen, zo blijkt wel uit de populariteit van mobile games en de Nintendo Switch. Daarom is Valve recent ook gekomen met de Steam Deck en ook Logitech wil er een graantje van meepikken. Het bedrijf heeft samen met het Chinese Tencent een cloud gaming handheld aangekondigd.
De twee bedrijven willen de details nog geheim houden, maar Twitteraar Evan Blass heeft nu een reeks foto’s van het apparaat gedeeld. Ondertussen zijn de foto’s verwijderd middels een DMCA van Logitech - waarmee de authenticiteit van de foto’s is bevestigd - maar op The Verge zijn de afbeeldingen nog wel te vinden.

Logitech handheld lijkt veel op Nintendo Switch

Bij het maken van de handheld console heeft Logitech duidelijk gekeken naar de concurrentie. Het apparaat toont namelijk veel overeenkomsten met de Switch. Zo is het apparaat relatief klein, heeft het dezelfde layout als de Switch en de UI laat je zijwaarts scrollen langs de verschillende apps en games.
De foto’s tonen ook iets anders aan, namelijk dat de Logitech handheld meer kan dan alleen cloud games afspelen. Zo is er namelijk niet alleen ondersteuning voor Xbox Cloud en Nvidia GeForce NOW, maar ook voor de Google Play Store en dus Android applicaties. Ook een opvallende verschijning is het Steam-logo.
Wanneer de handheld van Logitech en Tencent moet verschijnen is nog niet bekend.