Modern Warfare 3 verkoopt veel minder dan Modern Warfare 2

News
woensdag, 15 november 2023 om 12:00
call of duty modern warfare 3 mapsf1699625085
Call of Duty is vaak de best verkochte game van het jaar. Ook Modern Warfare 3 gaat weer in grote getalen over de toonbank. Maar het lijkt erop dat de game een stuk minder verkocht wordt dan Modern Warfare 2.
Modern Warfare 3 verscheen vorige week en was die week meteen de best verkochte fysieke game in het Verenigd Koninkrijk (via Christopher Dring van GamesIndustry.biz). Het lijkt er dan ook op dat de game weer een succes wordt. Toch lijkt de game het op dit moment minder goed te doen dan Modern Warfare 2.
De verkoop van Modern Warfare 3 is namelijk maar liefst 25 procent lager dan die van Modern Warfare 2 in zijn eerste week. Dat zou te maken kunnen hebben met de teleurstellende cijfers voor de game. Modern Warfare 3 is momenteel één van de laagst gewaardeerde games ooit in de Call of Duty-reeks.
Maar er moet ook rekening mee worden gehouden dat deze cijfers alleen over fysieke verkopen gaan. Veel trouwe fans hebben de game waarschijnlijk digitaal gekocht om early access te krijgen. Op PC zijn vrijwel alle verkopen digitaal, dus officiële verkoopcijfers vanuit Activision kunnen een heel ander beeld geven.

Call of Duty Modern Warfare 3 meteen geplaagd door klachten

De game scoort trouwens niet alleen slecht in recensies van critici. Ook gebruikers hebben de nodige klachten, bijvoorbeeld over skins die meekomen uit Modern Warfare 2 en meteen een oneerlijk voordeel geven in Modern Warfare 3. Activision heeft ook al verschillende maps uit de roulatie moeten halen, omdat spelers soms op bijzonder ongelukkige plekke werden gespawnd.

Populair Nieuws