The Rock gaat rol opnieuw spelen in live-action Moana

News
woensdag, 15 november 2023 om 12:30
moanaf1680594203
Dwayne 'The Rock' Johnson verzorgde eerder al de voice-over van het personage Maui in de originele animatiefilm. Het nieuws dat hij in de live action remake van Moana zal spelen deelde hij in The Late Night Show met Jimmy Fallon.
"Het volgende project wat ik ga doen is een live-action versie van Moana", vertelt de acteur in het interview. "Ik speel de echte Maui en ik heb er ontzettend veel zin in. Op de een of andere manier is het een weg om mijn achtergrond te eren in niet alleen mn polynesische cultuur maar ook aan het schitterende verhaal van Moana zelf. Ik kan niet wachten om te beginnen", aldus Dwayne Johnson.
Thomas Kail, bekend van onder andere Hamilton, gaat de film regisseren. Lin-Manuel Miranda zal de muziek verzorgen, wat hij eerder ook al deed in de animatiefilm van Moana. Kail en Miranda kennen elkaar bovendien goed, aangezien Miranda de hoofdrol speelde in Hamilton.
Het verhaal van Moana vertelt hoe een prinses (woonachtig op het Polynesische eiland Motunui), samen met de zogeheten halfgod Maui, probeert het eiland Te Fiti te vinden. En dat is nodig ook, want het is de enige manier om haar dorp te redden van een verschrikkelijk

Verschuiving visie van Disney

Eerder heeft Disney al bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan een live-action versie van Moana. Destijds werd er bijzonder opgekeken over de aankondiging, omdat eerdere live-action remakes werden gemaakt van oude Disney-films, zoals The Lion King en Beauty and the Best. Moana is nog heel nieuw, aangezien het origineel pas uitkwam in 2016.