Modern Warfare 3 krijgt heel slechte cijfers voor Call of Duty

News
maandag, 13 november 2023 om 11:30
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Call of Duty Modern Warfare 3 ligt sinds vrijdag in de winkel. Het blijkt alleen dat hij niet bijzonder goed in de smaak valt. De gemiddelde scores liggen vrij laag vergeleken met andere Call of Duty-games.
Veel recensenten hebben nog geen cijfers gegeven aan Modern Warfare 3, om genoeg tijd te kunnen nemen voor de multiplayer. De cijfers die langzaam maar zeker binnenkomen zijn alleen niet heel goed. Het is één van de slechtst gewaardeerde games van het jaar met een Metacritic-score van 50.
Hoewel andere titels als The Lord of the Rings: Gollum en Skull Island: Rise of Kong slechtere kritieken krijgen, is 50 vrij laag voor Call of Duty. Hoewel er vaker enige onvrede is over de games in de reeks, komen de gemiddelde scores meestal niet lager uit dan 70, 60 in een slecht jaar. De score die gebruikers aan de game geven is helemaal dramatisch: die staat momenteel op maar 1,4.

Waarom krijgt Call of Duty Modern Warfare 3 zoveel slechte cijfers?

Veel van de kritiek komt voort uit het gevoel dat spelers maar weinig waar voor hun geld krijgen. Activision ontkent dat de game ooit begon als DLC voor Modern Warfare 2, maar de game vertoont er duidelijke tekenen van dat dat juist wel het geval is. Zo is de campaign bijzonder kort en biedt de multiplayer alleen maps die zijn overgenomen uit Modern Warfare 2 (2009). Volgens medewerkers van Sledgehammer Games is de game in minder dan anderhalf jaar met veel overwerk gemaakt.
Hoewel wij nog niet genoeg tijd aan de multiplayer konden besteden om de game een cijfer te geven, waren we niet onder de indruk van de campaign. In onze voorlopige review vonden we hem inderdaad aan de korte kant. Bovendien komt de klassieke schurk Makarov niet heel goed uit de verf.