Activision haalt nu al Call of Duty Modern Warfare 3 maps offline

News
vrijdag, 10 november 2023 om 16:00
call of duty modern warfare 3 mapsf1699625085
Call of Duty Modern Warfare 3 is vandaag uitgekomen, maar de release verloopt niet heel soepel. Activision heeft namelijk nu al een aantal maps offline gehaald in de game.
Voor Call of Duty Modern Warfare 3 zijn er speciaal oude maps teruggebracht uit Call of Duty Modern Warfare 2, de originele uit 2009, die zeer geliefd zijn bij de fans. Momenteel zorgen een aantal maps nu alleen juist voor frustratie en Activision heeft de maps in kwestie meteen offline gehaald. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt via Twitter.
Het gaat om de maps Quarry, Rundown en Scrapyard in de Hardpoint-modus. Het blijkt namelijk dat de maps last hebben van ‘unfavourable spawns’. Dat is een nette manier om te omschrijven dat spelers constant op dezelfde locatie weer spawnen. Tegenstanders kunnen daardoor constant dezelfde plek onder vuur nemen, waardoor het andere team geen enkele kans heeft om normaal te kunnen spelen.

Een haastklusje

Het is geen goed begin voor Call of Duty Modern Warfare 3, dat de afgelopen dagen al onder vuur heeft gelegen. De campagne van de game wordt namelijk niet bepaald lovend ontvangen door de fans. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de verhaallijn in drie tot vier uur is uit te spelen, wat wel erg kort is voor een campagne.
De oorzaak daarvan lijkt nu ook duidelijk te zijn. Volgens Jason Schreier van Bloomberg is de ontwikkelingscyclus van Modern Warfare 3 slechts anderhalf jaar geweest. Dat is de helft van de tijd die normaal wordt uitgetrokken voor een Call of Duty.