Call of Duty Modern Warfare 3 crossplay uitzetten doe je zo!

Article
zaterdag, 11 november 2023 om 10:00
call of duty modern warfare iii 2023 08 17 23 010 scaled 940x529f1698928946
De nieuwe Call of Duty is uit en dat betekent dat het tijd is om als eerste in de multiplayer te duiken. Zo ook voor Call of Duty Modern Warfare 3, het nieuwste telg in de shooterreeks van Activision Blizzard. Op crossplay zit alleen lang niet iedereen te wachten, dus leggen we je haarfijn uit hoe je Call of Duty Modern Warfare 3 crossplay uitzet.
Net als andere recente Call of Duty-games is het mogelijk om via crossplay te spelen met vrienden die op een ander platform zitten dan jij. Mocht jij de game op PlayStation 5 spelen en je beste maat op PC of Xbox Series X, kun je dus gewoon samenspelen dankzij crossplay. Toch zijn er velen die crossplay juist uit willen zetten om te voorkomen dat ze samenspelen met PC-spelers.
Wie een shooter speelt met muis en toetsenbord heeft immers voordeel ten opzichte van spelers met een controller. Daarom zal je voor je begint aan de Call of Duty Modern Warfare 3 multiplayer even in de instellingen van de game moeten duiken. Daarin kun je namelijk crossplay gemakkelijk uitzetten.
turn off crossplay modern warfare 3 1 1024x576f1699546220

Call of Duty Modern Warfare 3 crossplay uitzetten

De stappen die je moet volgen zijn gelukkig niet zo moeilijk:
  1. Ga naar de multiplayer van Call of Duty Modern Warfare 3
  2. Open het menu door op de Opties-knop te klikken
  3. Selecteer het tandwiel-icoon
  4. Navigeer naar Account & Netwerk
  5. Klik nu op de slider voor crossplay en crossplay communication
Nu kun je zonder bang te zijn dat je door een scala van PC-spelers gebroken wordt in de multiplayer spelen. Let alleen wel op, je kunt in ook muis en toetsenbord gebruiken op de PlayStation 5 of Xbox Series X als je echt wil. Er is dus altijd een kans dat je wel muis en toetsenbord-spelers tegenkomt, zelfs wanneer je zonder PC-spelers speelt.
Natuurlijk kun je ook nog aan de slag met de singleplayer van Modern Warfare III en de Zombies-modus. Waar ga jij als eerste mee aan de slag in Modern Warfare 3? Laat het ons weten in de reacties hieronder!