Mod maakt Star Wars Jedi: Survivor PC performance flink beter

News
maandag, 01 mei 2023 om 12:30
star wars jedi survivorf1675242003
PC spelers zijn niet blij met Star Wars Jedi: Survivor. De game is in principe goed, maar op PC is hij nauwelijks te spelen omdat zelfs met de beste hardware geen acceptabele performance is te bereiken. Een mod weet dat deels te verhelpen.
Het is niet uniek dat een game op PC aanvankelijk minder goed draait dan op consoles, aangezien er op PC veel meer variabelen zijn waar de ontwikkelaar rekening mee moet houden. Maar er zijn onlangs aardig wat PC-games verschenen die onacceptabel slecht draaiden bij release. Star Wars Jedi: Survivor is het laatste voorbeeld.
De game weet zelfs met de beste videokaarten en processoren zelden of nooit de 60 fps te bereiken. Maar een modder genaamd PureDark is het nu wel gelukt, door Nvidia’s DLSS-techniek na te bootsen. De game draait voor PureDark nu op 90 fps, terwijl het eerder 45 fps was.
De mod werkt nog niet ideaal en is ook niet uitgebracht voor het grote publiek, maar PureDark spreekt wel van een doorbraak. DLSS 3 wordt niet ondersteund door Star Wars Jedi: Survivor, maar het ziet ernaar uit dat het wel zou helpen met de performance, dus probeert PureDark nu FSR 2 (het DLSS alternatief van AMD dat wel wordt ondersteund door de game) te vervangen door DLSS. Helaas zou dat nog steeds maar een kleine hoeveelheid spelers helpen: DLSS 3 is alleen mogelijk met nieuwe, dure videokaarten.

Star Wars Jedi: Survivor verre van probleemvrij

De performance van de game is niet het enige waar Star Wars Jedi: Survivor-spelers tegenaan lopen. De game heeft namelijk ook een paar andere bugs, waaronder één met grote gevolgen voor je opgeslagen data. EA heeft dan ook al weken aan patches aangekondigd voor de game.