Update - Nu al 'weken aan patches' voor Star Wars Jedi Survivor aangekondigd

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 14:00
star wars jedi survivorf1682497221
Vandaag komt Star Wars Jedi Survivor uit, maar er is nog flink wat werk aan de winkel voor Respawn Entertainment. Er zijn namelijk nu al ‘weken aan patches’ aangekondigd door EA.

Update - Nieuwe patch voor Star Wars Jedi Survivor

EA en Respawn Entertainment hebben een nieuwe patch uitgebracht voor Star Wars Jedi Survivor. De update is momenteel alleen voor PC en moet de performance op het platform verbeteren. Later vandaag moet er ook een patch uitkomen voor de PS5 en Xbox Series X.
Origineel bericht:
Eerder dit jaar is besloten om de release van Star Wars Jedi Survivor uit te stellen met zes weken. De reden daarvoor was om Respawn Entertainment meer tijd te gunnen om de game te polishen. De studio heeft alleen nog meer tijd nodig om de nieuwe titel goed af te werken.
Via Twitter heeft EA namelijk aangekondigd dat de eerste patch vandaag paraat staat, met vervolgens meerdere updates in de komende weken. Dat is ook niet zonder reden. Hoewel Star Wars Jedi Survivor namelijk goed in elkaar zit qua gameplay en verhaal, is de performance van de game niet optimaal.

Grote patches nodig voor PC-versie

In onze review hebben we al benoemd dat de performance op de PlayStation 5 te wensen overlaat, maar met name de PC-versie van de game heeft nog flink wat werk nodig. Zo neemt de game enorm veel VRAM in beslag, waardoor een PC met een peperdure Nvidia RTX 3080 TI erin Star Wars Jedi Survivor niet op 4K kan spelen.
Daarnaast wordt de kracht van de videokaart ook niet optimaal benut. Volgens het Duitse GameStar was het niet mogelijk om 60 FPS te halen met een RTX 4090 op 1440p. De kracht van de videokaart werd maar voor 35 tot 60 procent gebruikt, terwijl er slechts 4 CPU threads werden gebruikt van de beschikbare 24!
Dit bericht is bijgewerkt op 2 mei 2023.