Steam-gebruikers: ‘Koop Star Wars Jedi: Survivor niet’

News
zaterdag, 29 april 2023 om 12:00
star wars jedi survivorf1682497221
Gisteren kwam de nieuwste Star Wars game uit, namelijk Star Wars Jedi: Survivor. Hoewel de performance van de game op de PlayStation 5 nog wat te wensen overlaat, heeft met name de PC-versie nog aanzienlijk wat werk nodig. De problemen in deze versie hebben dan ook geleid tot veel negatieve recensies op Steam.
Uitgever EA liet eerder deze week al weten dat de eerste patch voor Star Wars Jedi: Survivor gisteren al te downloaden was. Ook kondigde de uitgever aan dat er de komende weken nog meer updates aankomen. Dat mag ook wel, want Steam-gebruikers laten in hun recensies weten allesbehalve tevreden te zijn. Op het moment van schrijven zijn maar 47% van de recensies positief.

Zelfs krachtige PCs kunnen Star Wars Jedi: Survivor niet aan

Veel van de spelers laten weten dat zelfs krachtige, dure PCs de game niet kunnen spelen. ‘’Hoe geef je een game uit die IN DE EERSTE CUTSCENE al hapert?’’ schrijft gebruiker AdamB, die schrijft ‘een hele goede NVMe-schijf en -systeem’ te hebben, ‘maar deze game werkt vreselijk’. ‘’Het kostte me slechts 10 minuten in een kleine afgesloten ruimte om een slechte performance te krijgen. Koop deze game pas als het is opgelost.’’
White_Wolf_9946 komt niet eens verder dan het laadscherm. ‘’Tot nu toe is het laadscherm redelijk in orde. Ik heb geen idee hoe de game is na het titelscherm, want de game laadt niet verder.’’ Gebruiker STENLY schrijft: ‘’RTX 4080, nieuwste stuurprogramma’s op Windows 11. Ik haal rond de 30 fps.’’
Ook op Reddit regent het klachten over de game, meldt PC Gamer. Zo noemt gebruiker astrangebiscuit het de ‘slechtste PC-port’ die ze ooit gezien hebben en laat skyskelton97 zien dat diens PC aangeeft dat de game er letterlijk een jaar overdoet om uitgepakt te worden.
Star Wars Jedi: Survivor is niet de eerste game met een PC-port die niet naar behoren werkt. Ook The Last of Us Part 1 heeft flink wat problemen op de PC.