FTC wil getuigenis over Call of Duty deal Nintendo

News
dinsdag, 25 april 2023 om 13:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Naar verwachting gaat het Verenigd Koninkrijk de overname van Activision Blizzard goedkeuren, maar in de VS wordt nog altijd onderzoek gedaan. De Federal Trade Commission wil bijvoorbeeld meer informatie over de deal die Nintendo met Microsoft sloot over Call of Duty. Nintendo zit er alleen niet op te wachten om mee te werken.
Er zijn veel zorgen dat Microsoft te machtig wordt als het Call of Duty in handen krijgt. Om aan te tonen dat het niet van plan is om de shooter een Xbox-exclusive te maken heeft Microsoft verschillende 10-jarige deals gesloten om de reeks ook naar andere platforms te brengen. Nintendo was één van de eerste partijen die tekende.
De FTC wil alleen weten waar Nintendo precies voor heeft getekend en roept een medewerker van Nintendo of America op om getuigenis af te leggen (via TweakTown). Het gaat om Steve Singer, die namens Nintendo onderhandelde over de details van de deal. Nintendo is alleen niet van plan om Singer daadwerkelijk te laten getuigen.
Het bedrijf heeft de rechter gevraagd om de dagvaarding van tafel te vegen. Het is namelijk ingediend na de deadline die ervoor stond om getuigen te dagvaarden. In speciale gevallen kon van die deadline worden afgeweken, maar volgens Nintendo is er in dit geval geen reden om de deadline niet aan te houden.

Wat wil de FTC weten van Nintendo?

Het is niet helemaal bekend wat de FTC precies hoopt te bereiken met informatie over de Call of Duty deal van Nintendo en Microsoft. De autoriteit is tegen de overname van Activision Blizzard en heeft al eerder aangegeven meer te willen weten over de Call of Duty deals die Microsoft uitdeelt. Er ligt een vergelijkbare deal klaar voor PlayStation die Sony niet wil tekenen, wellicht wil de FTC weten of het aanbod voor Sony overeenkomt met wat andere partijen is aangeboden.

Populair Nieuws