‘VK akkoord met Activision Blizzard overname’

News
maandag, 24 april 2023 om 13:00
activision blizzard hqf1627465674
Er is al ruim een jaar veel discussie over de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Het ziet er alleen steeds meer naar uit dat de deal door mag gaan. Er zijn nu berichten dat de Britse marktautoriteit CMA hem snel goedkeurt.
De overname van Activision Blizzard gaat niet zonder slag of stoot. Het is de grootste overname in de game-industrie ooit, dus het is geen wonder dat er goed onderzocht wordt of hij geen onwenselijke gevolgen heeft. Er waren de nodige angsten dat Microsoft te machtig zou worden op de console-markt.
Daar was Competition and Markets Authority (CMA) uit het Verenigd Koninkrijk ook bang voor. Maar kort geleden liet de autoriteit weten dat de zorgen om de overname een stuk minder zijn. Hij zou volgens de CMA geen negatieve gevolgen hebben voor de Britse console-markt.
Het ziet er volgens de Financial Times nu zelfs naar uit dat de CMA de deal goedkeurt. Aanstaande woensdag 26 april komt de CMA met een uitspraak over de deal. Financial Times verwacht dat de overname door mag gaan.

Sony begrijpt niets van Activision Blizzard-standpunt CMA

Dat de CMA nu niet meer tegen de overname is, is niet voor iedereen heel goed te begrijpen. Microsofts belangrijkste concurrent Sony noemde het ‘ongehoord’ dat de CMA van positie wijzigde na het zien van meer bewijs. Overigens heeft Microsoft ook na goedkeuring van de CMA nog steeds groen licht van de EU en de Amerikaanse FTC nodig.

Populair Nieuws