'Activision Blizzard wordt aangeklaagd door Chinese partner'

News
maandag, 24 april 2023 om 16:30
world of warcraft dragonflightf1682345312
Lange tijd hebben Activision Blizzard en de Chinese uitgever NetEase samengewerkt. Maar de samenwerking is dit jaar ten einde gekomen en het Amerikaanse bedrijf wordt nu naar verluidt aangeklaagd door de voormalige partner.
Buitenlandse bedrijven mogen geen producten uitgeven in China. Blizzard heeft daarom in 2008 een samenwerking gesloten om haar games in het land uit te brengen via NetEase. Daardoor konden Chinese spelers alsnog met populaire titels als World of Warcraft en Starcraft II aan de slag.
Die samenwerking is alleen eerder dit jaar tot een einde gekomen, waar NetEase niet blij mee is. Het bedrijf klaagt nu Activision Blizzard aan voor een bedrag van 300 miljoen Yuan, omgerekend ongeveer 43,5 miljoen dollar. Dat meldt de Chinese publicatie Sina Technology (via Wowhead).
De reden voor de aanklacht is compensatie voor het refunden van games die niet meer worden ondersteund, evenals merchandise die niet meer verkocht kan worden. Ook zou Activision Blizzard veel borg hebben ontvangen voor games die nooit zijn gemaakt en het vervolgens niet hebben terugbetaald.

Einde samenwerking door miscommunicatie?

De succesvolle samenwerking kwam na 14 jaar ten einde, nadat onderhandelingen over het verlengen van het contract waren stukgelopen. Waarom de twee partijen het niet eens konden worden is nooit officieel duidelijk geworden, maar naar verluidt komt het door een opvallende miscommunicatie.
NetEase CEO William Ding zou gedreigd hebben met het beïnvloeden van de Chinese overheid om de overname van Activision Blizzard te blokkeren of door te laten gaan, afhankelijk van de besprekingen. CEO Bobby Kotick zou na het vermeende dreigement de onderhandelingen hebben stopgezet. Volgens NetEase is het een misverstand en heeft Ding nooit een dreigement geuit.

Populair Nieuws