'Apple gaat meer ads naar de iPhone brengen'

News
maandag, 15 augustus 2022 om 12:00
Niemand is een liefhebber van advertenties, maar mogelijk gaan iPhone-gebruikers daar binnenkort meer last van krijgen. Naar verluidt brengt Apple namelijk ads naar haar eigen apps.
Het is niet zo vreemd dat we steeds meer advertenties zien verschijnen. Veel dingen op het internet zijn immers gratis en websites, bedrijven en app-ontwikkelaars moeten toch op de één of andere manier aan inkomsten komen. Toch is het wel opmerkelijk dat een enorm winstgevend bedrijf als Apple mogelijk ook met meer advertenties gaat komen.
Volgens Mark Gurman van Bloomberg heeft de techgigant een interne test gedraaid om meer advertenties of betaalde aanbevelingen te introduceren in haar eigen apps op de iPhone. Gurman noemt daarbij als voorbeeld Apple Maps. Gebruikers zouden dat meteen aanbevelingen zien voor restaurants, hotels of winkels als ze zoeken op een bepaalde stad of straat. Diezelfde methode zou Apple ook gaan gebruiken voor Books, Podcasts en meer apps die op elke iPhone geïnstalleerde staan.
Het advertentiemodel is niet nieuw voor Apple. Ontwikkelaar en uitgevers kunnen nu al betalen om hun app hoog in bepaalde zoekopdrachten voor te laten komen. Het bedrijf wil mogelijk het model in de App Store ook nog eens gaan uitbreiden, zodat advertenties ook op andere manier naast zoektermen getoond kunnen worden.

Volgt Apple het voorbeeld van Netflix?

Naast advertenties op de iPhone, gaat Apple mogelijk ook Netflix achterna. De streamingdienst heeft eerder dit jaar officieel aangekondigd te komen met een goedkoper abonnement, waarbij gebruikers wel ads te zien krijgt tijdens het kijken van films en series.
Volgens Gurman heeft Apple plannen om hetzelfde model te introduceren voor Apple TV+, de streamingdienst van het bedrijf. Momenteel heeft de dienst alleen een abonnement voor 4,99 euro per maand. Hoeveel het goedkopere abonnement zal gaan kosten is niet bekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties