Relatie Verstappen en race engineer geprezen: "Setup klaar na vijftien minuten"

News
maandag, 15 augustus 2022 om 13:00
si202203120128 newsf1660558901
Het is geen geheim dat Max Verstappen één van de grootste talenten is in de Formule 1. De opmars is ook deels te danken aan de relatie die hij heeft met zijn race engineer, Gianpiero Lambiase.
Wat er allemaal achter de schermen gebeurt bij een Formule 1-team, dat wordt niet allemaal getoond aan de buitenwereld. Alexander Albon geeft nu wel een blik op de relatie tussen Max Verstappen en Gianpiero Lambiase, beter bekend als GP, bij het team van Red Bull Racing.
De voormalig Red Bull-coureur geeft in een interview met Formule1.nl aan hoe onder de indruk hij is van het tweetal en hoe soepel hun samenwerking verloopt. Albon zag direct dat Verstappen en zijn race engineer onafscheidelijk van elkaar zijn.
Dat Verstappen en Lambiase twee handen om één buik te zijn, heeft de Nederlander zelf ook al laten merken. De Nederlander zei namelijk dat als GP stopt, hij ook al stoppen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Lambiase nog steeds zijn race engineer is, ook al heeft hij vorig jaar een flinke promotie gekregen.

Een ervaren Verstappen

Volgens Albon is hij ook op andere manier onder de indruk van Verstappen sinds zijn tijd bij Red Bull Racing. De Britse Thai stelt namelijk dat Verstappen enorm goed om problemen heen kan rijden, waardoor hij altijd het beste uit de auto weet te persen. "Zelfs als is de auto niet goed, dan nog zal Max er prima mee kunnen rijden."
Daaruit merkt Albon ook op dat de Nederlander al enorm veel ervaring in de Formule 1 heeft, ondanks zijn jonge leeftijd. 2022 is alweer het achtste seizoen dat Verstappen rijdt in de koningsklasse van de motorsport en hij heeft sowieso nog een contract bij Red Bull Racing tot 2028.

Populair Nieuws