Microsoft maakt zich klaar voor de release van de Windows 10 mei 2020 update

News
dinsdag, 21 april 2020 om 10:00
downloadf1587449467
Microsoft heeft de testupdate van de Windows 10 May 2020 Update verstrekt aan de Windows Insiders. Deze groep mensen testen de update voordat de update in mei waarschijnlijk naar gebruikers komt.
De testversie van de update is nu beschikbaar voor de testgroep in de Release Preview- ring van Microsoft. Als er uit de tests die deze groep mensen doen, geen negatieve resultaten komen, zal deze versie gebruikt worden in de mei 2020 update van Windows 10.
Microsoft benadrukt bij het verstrekken dat het om een cumulatieve build gaat waarin alle fixes van eerdere versies van de update verwerkt zijn. Hiermee zou de testversie zo goed als gelijk moeten zijn aan de uiteindelijke update. Daarnaast meldt Microsoft wel dat gebruikers van de Windows Mixed Reality dienst nog wel tegen problemen aan kunnen lopen. Het advies aan deze groep mensen is om nog even te wachten met de update via de Release Preview.

Windows mei 2020 update brengt veel wijzigingen

De Windows 10 update van mei 2020 zal niet alleen verbeteringen in de stabiliteit van de software met zich meebrengen, maar ook de nodige wijzigingen in Windows onderdelen. Deze heeft Microsoft op een rijtje gezet in het document over de testversie op haar website.
Zo komen er wijzigingen in Cortana, de zoekfunctie, Kladblok en Taakbeheer met de update mee. Voor de zoekfunctie van Windows 10 wordt tevens meer geheugen vrijgemaakt in het besturingssysteem. Dit geeft ruimte voor nieuwe functies zoals het snel opzoeken van het weer, topnieuws en nieuwe films. De Xbox Game Bar zal ook van een update voorzien worden in mei 2020.