Analisten: 'Corona app Google en Apple niet ondersteund door veel smartphones'

News
dinsdag, 21 april 2020 om 10:00
black turned on xiaomi smartphone 226664f1587453984
Google en Apple hebben de handen ineengeslagen om een corona app te ontwikkelen en willen die toegankelijk maken voor zoveel mogelijk smartphones. Volgens analisten is de techgiganten dat alleen niet bepaald gelukt.
De corona app van Google en Apple moet een zo groot mogelijke dekking hebben om effectief te zijn. De app maakt namelijk gebruik van bluetooth om te bepalen om verschillende gebruikers van de app in de buurt van elkaar zijn geweest. Wanneer iemand aangeeft dat hij positief is getest op het coronavirus, zullen de gebruikers die in de buurt zijn geweest van de patiënt een melding krijgen en tips met vervolgstappen.
Een belangrijk element van de app is het gebruik van bluetooth en daar gaat het volgens verschillende analisten fout. Aan The Financial Times geven de experts aan dat namelijk niet alle smartphones die benodigde bluetooth-functionaliteiten in huis hebben om de app goed te laten werken. Een ander probleem is dat in sommige gebieden in de wereld het marktaandeel van Android en iOS helemaal niet zo groot is. Door die problemen samen zouden wereldwijd naar schatting twee miljard smartphones geen gebruik kunnen maken van de app.

Niet de enige met problemen

Google en Apple zijn niet de enige die problemen ondervinden met hun corona app. Het plan van de Nederlandse overheid om afgelopen weekend een corona app te selecteren en te presenteren is mislukt. Volgens tech experts heeft de overheid veel te snel gewerkt en had het bedrijven meer tijd moeten geven om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen.

Populair Nieuws