Microsoft maakt nu reclame voor Activision Blizzard deal

News
donderdag, 09 maart 2023 om 15:30
activision blizzard hqf1627465674
Al ruim een jaar geleden kondigde Microsoft aan dat het Acitvision Blizzard over wilde nemen. Maar nog altijd hangt het erom of de deal doorgaat. Nu maakt Microsoft letterlijk reclame voor de voordelen van de deal.
Microsoft heeft inmiddels meermaals herhaald dat het niet van plan is om de games van Activision Blizzard exclusief op Xbox beschikbaar te maken. Met name in het geval van Call of Duty maken veel tegenstanders van de overname zich daar zorgen om. Helaas voor Microsoft zijn er nog steeds veel partijen die niet overtuigd zijn, waaronder de Britse CMA.
Deze marktautoriteit heeft zich vrij streng opgesteld richting de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard en heeft drastische maatregelen voorgesteld waarbij de overname misschien wel door zou kunnen gaan. Zo stelt de CMA voor dat Microsoft Activision Blizzard overneemt, maar zonder Call of Duty. Microsoft heeft besloten om publiek tegengas te geven.
In twee Britse kranten is namelijk een advertentie geplaatst ter grootte van een volledige pagina. Deze advertentie stelt dat de Microsoft Call of Duty naar 150 miljoen extra spelers zou brengen wanneer de overname doorgaat. Microsoft noemt het bovendien slechts één van vele voordelige dingen waarvoor het zich zou inzetten als de overname wordt goedgekeurd.

Waar wil Microsoft Call of Duty beschikbaar maken?

Microsoft heeft al deals gesloten met Nintendo en Nvidia om Call of Duty de komende tien jaar op de Switch gen GeForce Now uit te brengen. Er ligt een vergelijkbaar aanbod voor Sony, maar dat wil de PlayStation-fabrikant niet aannemen. Sony is uit angst om klanten te verliezen namelijk één van de grootste tegenstanders van de deal en durft zelfs te suggereren dat Microsoft toekomstige PlayStation-versies van Call of Duty zou kunnen saboteren.

Populair Nieuws