Belangrijke Netflix feature flink verbeterd

News
donderdag, 09 maart 2023 om 16:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Wanneer je een serie of film kijkt is het natuurlijk van enig belang dat je weet wat er zoal gezegd wordt. Voor veel mensen is ondertiteling onmisbaar, maar dan moet je die wel kunnen lezen. Netflix komt nu met verschillende verbeteringen op dat vlak.
Het gebied waarin Nederlands gesproken wordt is vrij klein en veel van de films en series die we hier kijken is dan ook niet Nederlandstalig. Ondertiteling helpt dan, maar de het standaardformaat van de letters is niet voor iedereen even geschikt. Dat gaat Netflix nu aanpakken, meldt The Verge.
Wie via een browser kijkt kan al enige tijd de grootte, kleur en achtergrond van Netflix-ondertiteling aanpassen. Vanaf nu kan dat ook in de app voor smart-tv’s. Je kunt de tekst groter maken, een zwarte achtergrond geven, of in het geel of zwart weergeven. In dat laatste geval is er een zwarte achtergrond omdat de tekst anders vaak wegvalt tegen donkere scènes.
Deze nieuwe functies zullen voor veel mensen niet nodig zijn. Maar gebruikers die slechtziend zijn hebben nu meer mogelijkheden om ondertiteling weer te geven die ze daadwerkelijk kunnen lezen. Ondertiteling wordt de laatste jaren steeds belangrijker, omdat ook bij content in de eigen taal, de audiomix het steeds vaker moeilijk maakt om dialoog te verstaan.

Niet alleen ondertiteling verbeterd door Netflix

De ondertiteling is niet het enige dat Netflix onlangs onder handen heeft genomen. Zo werd het Premium-abonnement onlangs meer waard, dankzij enkele nieuwe voordelen. Intussen is Netflix ook negatief in het nieuws, door nieuwe en zeer onpraktische regels tegen het delen van accounts.