Microsoft: "Call of Duty draait prima op Switch"

News
donderdag, 09 maart 2023 om 13:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Als de overname van Activision Blizzard door Microsoft doorgaat, komt Call of Duty zeker tien jaar naar Nintendo-platforms. Velen vragen zich alleen af hoe dat moet gaan werken, aangezien Nintendo vaak relatief zwakke hardware gebruikt. Microsoft heeft alleen het volste vertrouwen dat het kan.
In de hoop dat de omstreden overname van Activision Blizzard door mag gaan, heeft Microsoft een deal gesloten met Nintendo om Call of Duty beschikbaar te maken op Nintendo consoles. Die zet riep alleen veel vragen op: de Switch is oud en was zelfs toen hij nieuw was al minder krachtig dan de hardware van Sony en Microsoft. Goede ports van Call of Duty lijken onmogelijk.'
Velen denken dat de Nintendo-versies van Call of Duty cloudversies moeten worden, of dat de deal eigenlijk bedoeld is voor de Switch 2. Maar Microsoft denkt daar anders over. Tegenover de britse marktautoriteit CMA laat het bedrijf weten dat het mogelijk is om Warzone 2.0 en Modern Warfare 2 te laten draaien op de Switch (via VGC).
De huidige Call of Duty games ondersteunen namelijk PC hardware die ouder is dan de Switch. Optimalisatie voor de Switch zou dus mogelijk moeten zijn. Microsoft haalt ook Switch ports van Apex Legends, Doom Eternal, Fortnite en Crysis 3 aan als game die bewijzen dat Call of Duty met “standaard technieken” naar Switch geport kan worden.

Kan de Nintendo Switch Call of Duty aan?

Microsoft lijkt een punt te hebben wat betreft de leeftijd van de Switch hardware. Maar leeftijd is niet alles en veel van de games die aangehaald worden als bewijs dat Call of Duty zou werken op de Switch leveren op dat platform flink in. Doom Eternal heeft een aanzienlijk lagere framerate dan op andere platforms en is bovendien een single-player game. Call of Duty moet goed presteren terwijl er meer dan 100 spelers in een potje kunnen zitten.