Microsoft kondigt nieuwe, draadloze Xbox headset aan

News
woensdag, 17 februari 2021 om 14:30
xbox headsetf1613550578
Microsoft komt dit jaar met een nieuwe Xbox draadloze headset. Deze gaat 100 euro kosten en verschijnt op 16 maart op de markt. Wat kunnen we nu verwachten van de nieuwe headset?
De nieuwe Xbox headset is van hoge kwaliteit. Het heeft een 100 procent draadloze verbinding met jouw eigen Xbox console en ook ondersteunt deze koptelefoon geluidstechnologieën zoals Windows Sonic, Dolby Atmos en DTS Headphone X. Doordat deze headset deze ruimtelijke geluidstechnologieën ondersteunt, kun je realistisch en nauwkeurig geluid ervaren dat je volledig omringt, net zoals de PS5 Pulse 3D headset van Sony.

Game-ervaring

De draadloze headset past comfortabel op je oren dankzij hele zachte oorschelpen. Het apparaat is bovendien niet zwaar en heeft een aanpasbare pasvorm. Je kunt het volume van de game gemakkelijk aanpassen door de draaiknoppen te gebruiken op de oorschelpen van de Xbox headset. Ook heeft deze koptelefoon een microfoon aangesloten die gemakkelijk aan- en uitgezet kan worden.
De nieuwe headset maakt gebruik van spraakisolatie. Door deze isolatie kun je gemakkelijk de microfoon gebruiken en met andere spelers praten doordat deze microfoon zich focust op je stem en zoveel mogelijk het achtergrondgeluid probeert te dempen.
Je kunt de Xbox Accessoires-app gebruiken om de belevenis van de game-audio aan te passen. Zo kun je de equalizer, basversterking, auto-mutegevoeligheid en mic-monitoringsniveaus aanpassen in de instellingen.
xbox series x pulse red controllerf1613550789

Systeemvereisten

De headset valt te gebruiken op de Xbox Series X, Series S, Xbox One en Windows-10 apparaten. Als je het wil gebruiken met Windows 10 dan heb je een Bluetooth 4.2 dongle, Xbox draadloze adapter of een USB-C kabel nodig.
De oplaadbare batterij in de headset gaat zo'n vijftien uur mee. Als je de koptelefoon oplaadt voor zo’n 30 minuten dan kan je hem meteen vier uur gebruiken. De headset is volledig opgeladen in ongeveer drie uur.