Top 5 Xbox One games in 2021 om naar uit te kijken

Article
donderdag, 04 februari 2021 om 15:30
3724324 gotham knights logo 1f1598121549
Met al het nieuws over de PlayStation 5 en de Xbox Series consoles, zou je bijna bedenken dat ook de vorige generatie nog steeds volop ondersteund wordt. Ook de Xbox One apparaten kunnen in 2021 rekenen op een aantal vette releases. Dit zijn de top 5 Xbox One games in 2021 om naar uit te kijken!

5. Gotham Knights

Batman, wie kent hem niet? De gevleugelde superheld heeft op de Xbox One al zijn eigen trilogie, maar voor Gotham Knights heeft hij zijn hele vriendenlijst opgetrommeld om mee te vechten. Deze nieuwe DC game richt zich niet enkel op de vleermuis, maar laat je in plaats daarvan co-op met een van zijn vele sidekicks spelen. Zo kun je als Batgirl samen met de hulp van Robin op pad om al het gespuis van Gotham een kopje kleiner te slaan.
Maar ook de vele gadgets die je in de game terugvindt, kunnen goed helpen bij het schoonvegen van de straten van Gotham. In de gameplay die al online te bewonderen is, komen diverse klassieke vijanden om de hoek kijken. Gotham Knights wordt zonder twijfel een heerlijke superheldengame en dit keer kun je die ervaring delen met iemand anders!
resident evil village ps5 screenshot 03 24jul20f1604661159

4. Resident Evil Village

Heb je meer zin om lekker opgejaagd te worden in claustrofobische gangen? Dan is Resident Evil Village wellicht iets voor jou. Capcom heeft de afgelopen tijd laten zien dat het de koning van de horror is met een aantal schrikbarend goede Resident Evil games, waaronder de remakes van deel twee en drie. Resident Evil Village gooit het over een andere boeg en gooit je, net als in Resident Evil 7, in first-person in de actie.
Kruip wederom in de huid van Ethan Winters. Na alle gruwelijke gebeurtenissen van het vorige deel, is de nachtmerrie nog niet over voor de arme man. Ditmaal komt hij terecht in een met sneeuw bedekt dorpje vol met gestoorde en angstaanjagende figuren. Niets is te gek in de wereld van Resident Evil en ook dit achtste deel houdt zich niet in. Leg dus maar een extra setje luiers klaar als Resident Evil Village in mei op de deurmat valt.
back 4 blood cleaners minf1613401147

3. Back 4 Blood

Ken je nog die ene twee games van Valve waarin je hordes aan zombies kapot moest knallen? Je zou het niet zo snel geloven, maar de laatste Left 4 Dead game is al weer bijna 12 jaar oud! Tijd voor een nieuw deel zou je zeggen en de originele ontwikkelaar achter de games dacht hetzelfde. En zie daar, Back 4 Blood is geboren!
Maar voor deze nieuwe co-op shooter wordt niet ver afgeweken van de oude formule. Een campaign die je samen kunt tackelen, de mogelijkheid om zowel de overlevenden als de monsters te besturen en natuurlijk hordes aan vijanden om overhoop te schieten. Wie zin heeft om samen met vrienden op pad te gaan, moet Back 4 Blood zeker in de gaten houden.
far cry 6 gameplayf1674831707

2. Far Cry 6

Een goede singleplayer is natuurlijk compleet zonder een interessante badguy. Ook Ubisoft snapt dat principe en met de Far Cry-serie weet de uitgever elke keer weer een vette open wereld af te leveren mét een knettergekke tegenstander om het tegenop te nemen. Ondertussen zijn we al weer aanbeland bij deeltje zes en de opzet is nog steeds niet veranderd.
Dit keer reis je als speler af naar het op Cuba geïnspireerde Yara. Dictator Antón Castillo is de baas en regelt alles zoals hij het wil, goedschiks of kwaadschiks. Als onderdeel van het verzet neem je het op tegen Castillo en zijn regime. Alles voor een vrij land. Verwacht weer een heerlijke dosis actie en over de top geweld, precies zoals je dat van Far Cry gewend bent.
halo infinite box artf1595497725

1. Halo Infinite

Er kan natuurlijk maar één iemand op de eerste plek staan in deze lijst en dat is het boegbeeld van Xbox zelf. Master Chiefs nieuwste avontuur had eigenlijk vorig jaar moeten verschijnen, maar is nu een van de grootste Xbox titels die je in 2021 kunt verwachten. Gelukkig voor iedereen die wacht heeft 101 Industries in de tussentijd niet stilgezeten. De groengeklede held kan ook in deze nieuwe game rekenen op flink wat weerstand.
Microsoft beschrijft de campaign zelfs als het grootste avontuur dat Master Chief tot dusver is aangegaan. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend! Maar naast de campaign kun je je ook opmaken voor een flinke dosis multiplayer geweld én lekker aan het bouwen slaan in de Forge modus. Het klinkt allemaal als een compleet Halo avontuur en na alle vorige delen in de Master Chief collection opnieuw gespeeld te hebben, kan Halo Infinite niet snel genoeg komen.
hellblade 2f1595516631

Top 5 Xbox games in 2021 – De keuze is reuze

Het moge duidelijk zijn, ook in 2021 kunnen Xbox One gebruikers zich opmaken voor een jaar vol met fonkelnieuwe prachtgames. Met genres van horror tot actie, er is voor iedereen wel wat. Maar ook buiten Xbox om komt er meer dan genoeg moois uit dit jaar. Wij hebben de 10 beste games in 2021 om naar uit te kijken voor je op een rij gezet. Of misschien wil je nog een game meepakken van vorig jaar. Check dan hier snel de beste games van 2020!