Logitech introduceert met de Blue Yeti X dé microfoon voor streamers (gezien op gamescom)

  Als je gaat streamen op Twitch of YouTube heb je een aantal goede apparaten nodig. Naast een goede camera hoort een ijzersterke microfoon bij de onmisbare elementen voor een goede video. Logitech brengt nu samen met Blue de Yeti X microfoon uit die gericht is op contentmakers.

  Blue Yeti

  Verschillende inputmogelijkheden

  De Blue Yeti X is niet zomaar een microfoon. Het is de nieuwste toevoeging aan een lijn van ijzersterke USB-apparaten die podcasting, streaming en gaming als focus hebben. Al deze Yeti apparaten komen bovendien voort uit de kennis die Blue de afgelopen 20 jaar als microfoonmaker opgedaan heeft.

  Het ontwerp is in de afgelopen 20 jaar flink veranderd. De nieuwe microfoon van Blue bevat nu vier capsules in de condensor en levert op deze manier meer focus en helderheid dan ooit tevoren. De LED op het apparaat geeft daarbij telkens exact aan welke modus er geselecteerd is en levert daarbij tijdens het uitzenden feedback. De multi-functie smart-knop zorgt hierbij voor controle over de essentiële functies van de microfoon zoals de manier van presenteren.

  Zo is er rekening gehouden met de manier van inspreken, die niet meer direct in de microfoon hoeft te zijn, maar door middel van de verschillende modi voor ieder soort gebruik wel geschikt is. De Omni-modus legt bijvoorbeeld op een egale manier geluid vast van bronnen rondom de microfoon, terwijl de stereo-modus alleen de linker- en de rechterkanalen gebruikt. De bidirectional-modus legt op zijn beurt geluidsbronnen van voor- en achter vast, wat ideaal is voor een interview. Voor eenzijdig gebruik is de Cardioidmodus geschikt, die slechts vanaf één kant geluid vastlegt.

  De Blue Yeti X microfoon is plug and play

  De condensormicrofoon is eenvoudig aan te sluiten op Windows en Mac met een USB-aansluiting. Zodra de microfoon ingeplugd is, zal deze klaar zijn voor gebruik in zijn basisinstellingen. Voor streamers die uitgebreide mogelijkheden willen, is de Yeti X ook een geschikte microfoon. Deze wordt namelijk geleverd met de Blue VO!CE audiosoftware die gebruikers een hele serie aan tools geeft om mee te werken.

  Deze tools, waaronder presets voor uitzendingen en zowel mannelijke als vrouwelijke radiostemmen, zorgen ervoor dat een hoge on-stream kwaliteit voor iedereen veel makkelijker te behalen valt. Hiernaast komt een set aan professionele effecten voorbij waaronder ruisonderdrukking, een equalizer en een compression and limiter.

  De Yeti X is vanaf oktober 2019 beschikbaar voor 179.99 euro. Voor meer over gamescom kun je onze speciale gamescom-pagina bezoeken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.