Spannende Xbox Series X features onderweg

News
maandag, 15 februari 2021 om 12:30
rsz xboxseriesx frontortho dkbg 16x9 crop rgbf1610979785
Het Xbox team is continu bezig met het updaten en verbeteren van de ervaring op Xbox consoles. In een interview tijdens de Xbox Podcast is naar voren gekomen aan welke features nu gewerkt wordt en wat we in de toekomst kunnen verwachten. Gelukkig gaat het niet alleen om de Xbox Series X en S, maar ook de Xbox One familie.
Voor nieuwe features voor de Xbox wordt er door Microsoft constant geluisterd naar de fans en community om hier op in te kunnen spelen. Zo wordt ook Quick Resume met de nieuwste update weer ingevoegd en toegepast op nóg meer titels. Niet alleen voor de Series consoles wordt er geluisterd naar de community maar ook voor de Xbox One familie blijft het team actief luisteren naar de suggesties en problemen die er rond gaan.
De nieuwste feature is voor nu nog onbekend. Het enige wat we weten is dat het gaat om 'Enhancement News'. Wel is duidelijk dat het vol benut gaat maken van de functies en mogelijkheden die de Xbox Series X en S te bieden hebben. Veel fans denken dat het een dubbele framerate mogelijkheid is op backward-compatible games. Dit zou een enorme stap zijn voor alle games die backwards compatible zijn en maken ook zeker gebruik van de grafische kracht dat de Series X en S hebben. Of deze gedachten en ideeën werkelijk juist zijn, moeten we nog afwachten.
xbox series s 2f1605170131

Andere extra features

Naast de mogelijke console features wordt er ook hard gewerkt aan de Xbox-app. Functies zoals achievements bij houden werd door de community vaak aangevraagd en hier wordt nu dus werkelijk aan gewerkt. Naast alleen de app die extra features en mogelijkheid krijgt, wordt er ook gewerkt aan de consoles en de features hier. Zo wordt er gewerkt aan een mogelijkheid om Quick Resume meer aan te kunnen passen en in te kunnen zien hoe dit nou precies werkt.
Ook komen er extra opties en verbeteringen voor broadcasting vanaf je Xbox en verbetering in functies van Game-DVR. Dit zijn allemaal plannen die binnenkort in updates toegevoegd worden, wanneer deze precies uitkomen is nog niet duidelijk. Gebruikers die deelnemen aan het Xbox Insider-programma kunnen wél eerder gebruiken maken van deze functies, maar dan zullen ze nog niet helemaal afgewerkt zijn.