Microsoft komt naar gamescom 2022 met veel Xbox games

News
donderdag, 07 juli 2022 om 14:30
xbox series xf1637772091
Microsoft volgt niet het voorbeeld van Sony. De grote uitgever is namelijk wel aanwezig op gamescom 2022, om de aankomende Xbox games aan het publiek te tonen.
Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus, wordt er dit jaar eindelijk weer een fysieke gamescom georganiseerd in Keulen. De opkomst is tot op heden nog niet zo groot als de organisatie waarschijnlijk had gehoopt, maar een nieuwe grote uitgever heeft nu wel de aanwezigheid bevestigd.
In een persbericht laat Microsoft namelijk weten aanwezig te zullen zijn op gamescom 2022. De uitgever zal op de beurs een aantal van de aankomende Xbox games gaan tonen aan het publiek en updates over de titels geven. Zo kunnen we mogelijk ook nieuwe beelden verwachten van onder andere Redfall en Starfield.
In tegenstelling tot Microsoft zullen Sony en Nintendo niet aanwezig zijn op gamescom 2022. Beide uitgevers hebben afgezegd, evenals Activision Blizzard en Take-Two Interactive. Ubisoft zal wel naar de gamescom komen.

Online evenement voor gamescom 2022

Naast de fysieke versie van de beurs, komt de organisatie ook met een digitale versie van de beurs, zodat spelers ook vanuit huis iets kunnen meemaken op gamescom. En net zoals andere jaren zal er ook een speciale showcase worden georganiseerd door Geoff Keighley in de vorm van gamescom Opening Night Live.
De show zal plaatsvinden in de avond van 23 augustus, hoe laat is nog niet bekend. De gamescom wordt vervolgens gehouden van 24 tot en 28 augustus.

Populair Nieuws