PlayStation slaat ook de gamescom over dit jaar

News
woensdag, 22 juni 2022 om 10:30
gamescom 2021f1629299676
Het lijkt erop dat het een leeg jaar gaat worden op de gamescom. Sony heeft namelijk gemeld dat PlayStation niet aanwezig zal zijn dit jaar en dat is niet de enige grote uitgever.
Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus, wordt er dit jaar weer een fysieke gamescom georganiseerd. Op de showvloer en behind closed doors zal PlayStation alleen niet aanwezig zijn. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt via een statement in het Duitse Games Wirtschaft.
Een woordvoerder laat weten dat Sony Interactive Entertainment niet aanwezig zal zijn, maar een duidelijke reden wordt niet gegeven. Volgens VGC komt het doordat uitgevers gestopt zijn met het plannen van pre-release game demo's door de pandemie en daardoor zouden ze weinig te tonen hebben op een show als de gamescom.

Meer grote afwezigen op gamescom

PlayStation is niet de enige grote uitgever die zal schitteren door afwezigheid. Eerder hebben namelijk al Nintendo, Activision Blizzard en Take-Two Interactive laten weten niet te komen. Of andere grote uitgevers als Microsoft, Ubisoft en EA aanwezig zullen zijn is nog niet bekend.
gamescom 2022 wordt gehouden van 24 tot en met 28 augustus en is een hybride evenement. Dat betekent dat er dus een fysieke beurs is, maar dat mensen ook digitaal van alles kunnen beleven. De gamescom wordt net zoals eerdere jaren afgetrapt met Gamescom Opening Night Live, dat gepresenteerd wordt door Geoff Keighley in de avond van 23 augustus. Hoe laat de show precies van start gaat is nog niet bekendgemaakt door Keighley.

Populair Nieuws