Zo kijk je de F1 GP van Oostenrijk helemaal gratis!

Article
donderdag, 07 juli 2022 om 14:00
max verstappen finish f1 gp spanjef1653478865
Wil je niks van missen van de GP van Oostenrijk, dan moet je in Nederlander een abonnement hebben op Viaplay of F1 TV Pro. Gelukkig is er ook een gratis manier om de F1 race live te volgen!
De Grand Prix van Groot-Brittannië afgelopen weekend was weer genieten geblazen. In de laatste rondes werd op spectaculaire geracet om de podiumplekken en wist Carlos Sainz zijn allereerste F1-overwinning op zijn naam te schrijven. Voor Max Verstappen was de race iets minder succesvol, want door een groot stuk carbon fiber onder zijn auto werd hij slechts zevende. Concurrent Charles Leclerc wist alleen niet optimaal te profiteren van de misère van de Nederland, want de Monegask kwam niet verder dan P4.
In Oostenrijk zal Verstappen weer het maximale aantal punten willen scoren om zijn leiding in het kampioenschap uit te bouwen. Die kans is ook zeker aanwezig, want de Red Bull Ring ligt de Nederlander zeer goed. Zo wist hij vorig jaar te domineren in beide races op het thuiscircuit van Red Bull Racing en in 2019 was het de race waarbij hij de eerste overwinning voor Honda wist te claimen sinds 2006.
Er liggen bovendien veel punten op tafel in de bergen van Spielberg. De GP van Oostenrijk betekent namelijk het tweede raceweekend waarbij een sprintrace wordt georganiseerd. De winnaar van de sprintrace mag niet alleen vanaf pole position beginnen op zondag, maar ook nog eens acht punten bij zijn totaal optellen voor het kampioenschap. De nummer twee krijgt zeven punten en dat loopt zo door tot de coureur die als achtste over de streep komt en één punt erbij mag schrijven.
Max Verstappen en het team van Red Bull Racing zal er dus alles aan doen om de overwinning voor beide races in de wacht te slepen. Er is alleen wel één probleem voor het team. Naar verluidt wordt namelijk de vloer van de RB18 onderzocht door de FIA, omdat die niet zou voldoen aan 'de intentie van de regels'.
si202204240408 newsf1651832790

Gratis de F1 Grand Prix volgen

Er zal waarschijnlijk weer van alles gebeuren op het asfalt van de Red Bull Ring. Wil je niks missen van de actie, dan moet je in Nederlander een abonnement hebben op Viaplay of F1 TV Pro om alles live te bekijken. Heb je geen abonnement op de streamingdiensten, dan is er gelukkig ook een manier om de GP van Oostenrijk gratis te kijken.
In elke land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 namelijk anders geregeld. Zo moet je je in het Verenigd Koninkrijk of Duitsland bijvoorbeeld scheel betalen voor de F1 coverage van Sky Sports, terwijl het in andere landen helemaal gratis is om te kijken. Zo worden alle Grands Prix in Oostenrijk bijvoorbeeld kosteloos uitgezonden op de zender ServusTV, dat deels in handen is van Red Bull.
F1-fans in andere landen kunnen alleen niet zomaar inschakelen op de website van ServusTV. Door de dure uitzendrechten zit er namelijk een region lock op de content, zodat je alleen de race kan bekijken als je je in Oostenrijk bevindt. Maar er is een manier om de website voor de gek te houden en de region lock te omzeilen: een VPN.
Met een VPN kan je verbinding maken met servers in andere landen. Bezoek je vervolgens een website of streamingdienst, dan zal de site of dienst denken dat je in het land zit waar de server zich bevindt. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een server in Oostenrijk en vervolgens gratis naar de F1 GP van Oostenrijk kijken. Wil je liever niet luisteren naar het Duitstalige commentaar, dan kan je ook de Grand Prix Radio app downloaden om naar het commentaar van Olav Mol te luisteren. In de app zit zelfs een functie om alle audio met elkaar te synchroniseren.

Populair Nieuws