Weer fysiek evenement voor gamescom 2022

News
donderdag, 10 maart 2022 om 16:30
gamescom 2021f1629299676
De afgelopen jaren zijn gaming-evenement niet of nauwelijks doorgegaan. Als ze gehouden werden was het veelal digitaal. Maar gamescom gaat in 2022 weer een fysiek evenement houden. Het zal zoals altijd eind augustus plaatsvinden.
Van 24 tot en met 28 augustus is het weer tijd voor gamescom. De afgelopen jaren werd het evenement alleen digitaal gehouden, maar nu laat de organisatie weten dat er een ‘hybride’ evenement georganiseerd wordt. Een evenement op locatie wordt gecombineerd met een uitgebreid digitaal programma.\
Voor het fysieke evenement gaat gamescom gebruik maken van maatregelen op het gebied van hygiëne en veiligheid die vaker zijn gebruikt door Koelnmesse, de accommodatie van gamescom. Deze maatregelen zijn getest en bewezen effectief. Er zullen bijvoorbeeld extra brede gangpaden zijn en er wordt anders omgegaan met rijen.
Aan de digitale kant is nog geen volledig programma bekend. Er wordt gesproken van shows zoals Opening Night Live. Deze zouden dit jaar ook een live-publiek kunnen ontvangen. Alles zal natuurlijk in overeenstemming met op dat moment geldende corona-richtlijnen gedaan worden.

Ook een groene gamescom

Er zijn ook plannen om gamescom dit jaar groener te maken. Op de lange termijn is het zelfs de bedoeling dat het evenement klimaatneutraal wordt. Om dat te bereiken wordt CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperkt. Uitstoot die wel gegenereerd wordt, wordt gecompenseerd.
Gamescom is in veel opzichten zowel een beurs als een fan-conventie en was voor de pandemie het grootste gaming-evenement ter wereld. De keuze voor een fysiek evenement in 2022 is extra opvallend, aangezien E3 een fysiek evenement al vroeg in het jaar heeft afgeblazen. Er zijn zelfs geruchten dat E3 helemaal niet doorgaat.