GTA 6 fans verwachten de game snel te zien

News
maandag, 08 mei 2023 om 17:00
gta 6f1626425209
Dit jaar wordt GTA 5 tien jaar oud en al die tijd zitten fans zonder nieuw deel in de reeks. Er wordt intussen wel gewerkt aan een nieuwe game, maar die is nog niet officieel getoond. Fans hebben alleen een reden gevonden om te denken dat dat binnenkort wel gaat gebeuren.
Het was nooit een onredelijke aanname dat GTA 6 in ontwikkeling was, maar vorig jaar bevestigde Rockstar dan eindelijk dat het met de game bezig was. Datzelfde jaar kregen velen de game te zien door een lek, maar Rockstar heeft nog altijd niets getoond. Maar fans speculeren er weer op los dat de game dit jaar getoond wordt.
De aanleiding is een begeleidende tekst bij een auto die gewonnen kan worden in het Diamond Casino in GTA Online. De omschrijving heeft het erover dat elk jaar een "hoopvolle belofte” brengt dat alles dat jaar op zijn plek valt en vervolgt met de opmerking “2023 zou dat jaar kunnen zijn”. Een aardig aantal fans is ervan overtuigd dat Rockstar zo’n tekst nooit zou schrijven als er geen dubbele laag in zat die naar GTA 6 verwijst.
Hoewel een GTA 6 onthulling dit jaar niet onmogelijk is, is er wel iets opvallends aan de speculatie die nu gaande is. De post die wordt is namelijk al een paar maanden oud: hij werd aan het begin van dit jaar geplaatst. Dat hij nu ineens weer aandacht krijgt lijkt een wel heel vertraagde reactie.

Wanneer is de release van GTA 6?

De reden dat een onthulling in 2023 niet onredelijk zou zijn, is dat 2024 als mogelijkheid wordt gezien voor het jaar dat GTA 6 uitkomt. Schattingen waren eerder minder optimistisch. Maar Rockstar zou de werkwijze hebben aangepast op een manier die het mogelijk maakt dat de game sneller verschijnt.