Microsoft baas furieus op VK voor blokkeren Activision Blizzard deal

News
vrijdag, 28 april 2023 om 10:30
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Microsoft is not amused dat de waakhond van het VK de overname van Activision Blizzard heeft geblokkeerd. Een topman bij het bedrijf is furieus op de actie van het land.
Eerder deze week gingen er nog geruchten dat de CMA de overname van Activision Blizzard zou goedkeuren. Maar op woensdag kwam de waakhond plotseling met het besluit om de deal te blokkeren. De reden daarvoor is dat de regulator vreest dat Microsoft te machtig wordt op het gebied van cloud-gaming.
Microsoft is allesbehalve blij met het besluit van het Verenigde Koninkrijk. Brad Smith, de Vice Chairman van Microsoft, zegt tegenover de BBC dat het ‘de donkerste dag is voor het bedrijf in de veertig jaar dat het zaken doet in het Verenigd Koninkrijk’. De topman voegt daar ook dreigende woorden aan toe.

“Het schokt ons vertrouwen in de toekomst van de mogelijkheid om een technologiebedrijf in Groot-Brittannië te laten groeien meer dan we ooit eerder hebben meegemaakt. Mensen zijn geschokt, mensen zijn teleurgesteld en het vertrouwen van mensen in technologie in het Verenigd Koninkrijk is ernstig geschokt. Er is een duidelijke boodschap - de Europese Unie is een aantrekkelijkere plaats om een bedrijf te beginnen dan het Verenigd Koninkrijk.”

Wat betekent de blokkade?

Het besluit van de CMA betekent nog niet gelijk dat de overname van Activision Blizzard niet door kan gaan. Microsoft gaat namelijk in tegen het besluit en heeft de mogelijkheid om de regulator op andere gedachten te brengen.
De VK heeft wel gesteld dat de overname nu wereldwijd niet door kan gaan, omdat het land - samen met de EU en de VS - een te belangrijke markt is voor Microsoft. De techgigant zou in theorie wel kunnen besluiten om haar producten niet meer uit te brengen in het VK als de andere regulatoren wel akkoord gaan met de overname. De kans dat Microsoft alleen overgaat op dat besluit is alleen zeer gering.

Populair Nieuws